El comú d’Andorra la Vella destinarà 405.000 euros per a subvencions esportives

Enguany també s’ha introduït la gratuïtat del lloguer de les instal·lacions comunals fins al desembre per als clubs que facin activitats per infants o joves

Comú d'Andorra la Vella.
Comú d'Andorra la Vella. ARXIU

El Comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa una nova convocatòria de subvencions per a la temporada vinent amb l’objectiu de donar suport a les entitats que realitzin activitats esportives a la parròquia i que incideixen en la creació i l’enfortiment de l’esport de base i el de competició, a les xarxes associatives d'aquest món, a les organitzacions que fomentin les relacions ciutadanes a través de la difusió de les diverses formes d’activitat física i esportiva i a les iniciatives que es dediquin a la integració social per mitjà de l’esport.

Per la convocatòria de subvencions de lliure concurrència, que s’obre aquest dijous i finalitza el proper 30 de setembre, es destinaran 405.000 euros, la mateixa quantitat que l’any passat. Les podran sol·licitar només aquells clubs esportius, seccions d’acció esportiva i agrupacions esportives sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d’Associacions d’Andorra la Vella i que duguin a terme a la parròquia l’activitat per a la qual es demana la subvenció.

El Comú, en paral·lel, introdueix enguany un paquet de mesures per ajudar a pal·liar els efectes derivats de la Covid-19, que en molts casos han suposat una davallada d’ingressos a causa de l’aturada de l’activitat els darrers mesos. D’una banda, els clubs que facin activitats per a infants i joves quedaran exempts de pagar el lloguer de les instal·lacions esportives comunals entre aquest setembre i el desembre. D’altra banda, s’han modificat els percentatges econòmics per atorgar les subvencions de tal manera que els clubs puguin accedir al mateix volum d’ajudes que els anys anteriors tot i tenir, en molts casos, menys ingressos.

Per facilitar la concurrència, aquest dijous a les 19.30 del vespre es farà una presentació de les bases de la convocatòria al Centre de Congressos

Per quart any consecutiu, la convocatòria d’ajudes per aquesta temporada s’adreça a activitats que es fan en horari extraescolar i ofereix cinc programes diferents: Un per a l’esport en edat escolar i esport jove, adreçat a infants de 6 a 16 anys i joves entre 17 i 30 anys residents a Andorra la Vella, un altre per l’activitat física i l’esport en sectors socials amb característiques especials, destinat a la gent gran, els discapacitats físics, psíquics i sensorials, malalts mentals i grups de risc social, un tercer per activitats esportives puntuals o temporals, el quart per a la formació de tècnics i directius esportius i l’últim per iniciatives en períodes de vacances escolars, destinat per a infants de 4 a 12 anys per a cobrir les despeses de desplaçaments i instal·lacions comunals.

Per facilitar la concurrència, aquest dijous a les 19.30 del vespre es farà una presentació de les bases de la convocatòria al Centre de Congressos a la qual es preveu que assisteixin representants de la trentena d’entitats esportives inscrites al registre comunal, així com membres d’altres clubs i col·lectius. En el marc de les mesures per evitar la transmissió de la Covid-19, s’ha limitat l’assistència a una persona per entitat.

Comentaris

Trending