El comú d’Andorra la Vella busca empresa per esterilitzar els coloms

Col·lectius animalistes no acaben d’entendre la mesura que vol implementar la corporació de la capital perquè no consideren que les aus siguin un gran problema

Una imatge de coloms.
Una imatge de coloms. ARXIU

El comú d’Andorra la Vella busca empresa per esterilitzar els coloms en el marc d’una campanya, d’un tractament pel control i la gestió de les colònies de les esmentades aus. Sectors animalistes no acaben d’entendre la decisió de la corporació de la capital, atès que consideren que aparentment els coloms no són un gran problema de salubritat a la parròquia. 

​La corporació ha fet una demanda de preus per a la contractació d’una empresa especialitzada per a portar a terme el tractament pel control i gestió a base de ‘nicarbazina’ per esterilització dels coloms de la parròquia d’Andorra la Vella. Les ofertes s’han de presentar com a molt tard el 15 de febrer.

En presentar les seves propostes, les empreses que ho facin han de tenir en compte les característiques tècniques que els posa damunt la taula la corporació. Recompte coloms (indicar nombre de recomptes anyals); lloguer dels dispensadors (indicar nombre de dispensadors); subministrament del pinso; manteniment dels dispensadors i reposició del pinso; i proposta d’espais per a la col·locació dels dispensadors. El 70% de la valoració de les ofertes es fa tenint en compte la proposta econòmica i la resta, l’experiència en sistemes de tractament similars.

Les fonts consultades, de sectors animalistes, han lamentat que es vulgui tirar pel dret amb un tractament que pot ser força car i sense tenir clar, amb dades objectives, si els coloms són realment un problema. En aquest sentit han, remarcat que primer s’hauria de fer un procediment de captura amb gàbies per poder fer un recompte abans d’instaurar qualssevol altre procediment i, per exemple també, sancionar aquelles persones que alimenten els coloms de forma intencionada.

Etiquetes

Comentaris

Trending