Comencen els treballs de restauració del pi singular de l’Església de la Massana

La intervenció consisteix en una poda profunda i la regeneració del sòl per reactivar les arrels

Un operari treballa per sanejar les branques.
Un operari treballa per sanejar les branques. Comú de la Massana

Han començat els treballs de recuperació del pi roig situat al parterre de la plaça del Pi, al carrer Major de la Massanai davant de l’Església. Aquest pi centenari, catalogat com a arbre singular per la seva edat –al voltant dels 250 anys- presenta un estat de salut molt deteriorada, amb moltes branques mortes i problemes al sistema micològic del sol. Es tracta d’unes patologies pròpies d’arbres que viuen en el medi urbà. De fet, tot i estar situat en ple carrer Major, el pi ha viscut més de dos segles.

 

 

"Per als massanencs, aquest pi té un alt valor simbòlic perquè l’hem vist des de que vam néixer. Per això, amb aquesta actuació pretenem reactivar-lo tot i que per fer-ho possible durant un temps el veurem sense branques ja que s'ha fet el seu sanejament”, explica el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde. Els treballs consisteixen en una poda profunda de reestructuració i manteniment, que s’està fent durant aquest dijous, i una regeneració del sòl per reactivar les arrels, que es portarà a terme en els pròxims dies.

Gueimonde matisa que “tot i que està clar que la vida d’un ésser viu no és per sempre, intentarem allargar tant com sigui possible la d’aquest arbre emblemàtic”. El conseller també recorda que a la Massana hi ha molts arbres centenaris, sobretot al Parc Natural del Comapedrosa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending