Comencen els treballs de prospecció del subsòl a l'avinguda Santa Coloma

(AMB VÍDEO) L'operació, que des del comú s'adverteix que serà “llarga”, consisteix en extreure mostres de material per determinar en quin estat es troba el terreny

A l'esquerra, la màquina que fa les prospeccions. A la dreta, operaris treballant en les bastides.
A l'esquerra, la màquina que fa les prospeccions. A la dreta, operaris treballant en les bastides. ALTAVEU MÈDIA

Els treballs de prospecció del subsòl en el tram de l’avinguda Santa Coloma on dos edificis s’han hagut de desallotjar per importants esquerdes i i inestabilitat han començat aquest dilluns, tal com estava previst, per extreure les primeres mostres de material, determinar en quin estat es troba el terreny i mirar d’esbrinar què passa a la zona. A més, s’han fet tasques de reforç a les bastides que hi ha instal·lades als edificis afectats.

L’actuació l’ha va anunciar el cònsol major de la capital, David Astrié, la setmana passada en el moment de desallotjar els veïns de l’hotel Bellpí i de l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma. La corporació ha encarregat els treballs de prospecció del subsòl en el tram afectat per saber “què està passant” i avaluar si l’obra que s’està fent just al davant ha pogut tenir alguna incidència en la desestabilització dels dos edificis.

Des de la corporació s’ha indicat que els treballs seran “llargs”, perquè les prospeccions s’hauran de fer en diversos punts. Concretament, la màquina, que aquest matí ja es podia veure just al davant dels edificis, fa forats a terra per extreure mostres de material i poder veure quin és l’estat del subsòl.

Igualment, també s’han iniciat treballs per reforçar la bastida que hi havia davant de l’hotel i se n’ha muntat una altra davant de l’immoble del número 28. La idea, segons el comú, és que tot quedi ben apuntalat i col·locar més tros de xarxa per evitar que es puguin repetir episodis com els de fa uns dies, quan van caure algunes plaques de la façana.

 

D’altra banda, el comú també ha previst la consolidació dels fonaments dels dos edificis a base d’injeccions de resina, una operació que ja es va fer en el número 28 al febrer i que es tornarà a repetir.

Mentrestant, els veïns desallotjats miren de seguir amb el seu dia a dia, si bé alguns d’ells reconeixen que el cap de setmana ha sigut “regular” i que no ho estan passant precisament bé.

Comentaris (4)

Trending