Comencen les injeccions de resina als edificis esquerdats de l’avinguda Santa Coloma

L’AGIA s’ha ofert a col·laborar amb el comú d’Andorra la Vella per intentar trobar allotjament a les famílies que vivien a l’edifici del número 28

L'empresa encarregada de fer les injeccions de resina ha començat els treballs.
L'empresa encarregada de fer les injeccions de resina ha començat els treballs.

Els veïns de l’hotel Bellpí situat al número 30 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella i l’edifici adjacent van haver de ser desallotjats el dia 1 d’aquest mes setembre, com a mínim durant tres mesos, pels constants moviments que hi ha hagut amb l’aparició de diverses esquerdes. Aquesta setmana han començat les injeccions de resina per consolidar els fonaments d’ambdós edificis.

Gairebé tres setmanes després del desallotjament dels 68 residents, aquesta setmana han començat els treballs d’injecció de resina. Una acció que ja es va fer el passat febrer al número 28, quan hi va haver la primera ordre de desallotjament. En aquesta ocasió, segons expliquen fonts comunals, “les obres es faran tant a l’hotel Bellpí i es repassarà el què es fa fer al costat”. L’objectiu és consolidar els fonaments dels dos edificis davant els moviments que hi ha hagut darrerament i que, avui dia, no s’ha determinat l’origen exacte, malgrat que els veïns sempre han pensat que són culpa de les obres de construcció a l’antic aparcament Giberga.

Quan es va fer aquesta acció a l’hivern i se’ls hi van tapar les esquerdes, els veïns pensaven que aquestes no es tornarien a obrir i se’ls hi farien les reformes necessàries als seus pisos. Al cap dels mesos, ni una cosa ni l’altra. Les escletxes es van tornar a obrir i en van aparèixer de noves fins al punt que el comú va desallotjar les dues propietats. En aquest cas, el desallotjament no és només per dues setmanes sinó, com a mínim per tres mesos.

“Les obres es faran tant a l’hotel Bellpí i es repassarà el què es fa fer al costat”

Mentrestant, continuen els estudis de prospecció del subsol que el comú d’Andorra la Vella ha impulsat per intentar saber l’origen dels moviments que han acabat provocat que les esquerdes hagin aparegut. Fins que no es tinguin els resultats no se sabrà si els fonaments estaven malmesos o la construcció d’un nou edifici al davant n’ha estat la causa. Els propietaris estan a l’espera de conèixer les conclusions abans de fer qualsevol tipus de rehabilitació interior, fins al punt que el cònsol major David Astrié, va manifestar al seu dia que si el desallotjament dura molt i els privats no fan res no li tremolarà el pols per declarar l’estat de ruïna dels edificis.

Una veïna de l'edifici marxant aquesta nit mateix.

Relacionat

Declaració de ruïna?

L’AGIA COL·LABORARÀ

Astrié va enviar la setmana passada una carta al Col·legi de Gestors Immobiliaris d’Andorra demanant ajuda per trobar solucions de caràcter temporal o permanent per a les famílies que vivien a l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma.

Operaris muntant una bastida a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma.

Relacionat

SOS d’Andorra la Vella als immobiliaris per “la situació crítica” dels veïns dels pisos esquerdats

L’Altaveu ha demanat a l’AGIA la seva postura sobre aquesta demanda i ha contestat que “vam fer extensiva aquesta petició efectuada pel comú d’Andorra la Vella als nostres col·legiats, per tal que poguessin col·laborar en trobar allotjament a les persones afectades”.

Comentaris (2)

Trending