Gairebé tres setmanes després del desallotjament dels 68 residents, aquesta setmana han començat els treballs d’injecció de resina. Una acció que ja es va fer el passat febrer al número 28, quan hi va haver la primera ordre de desallotjament. En aquesta ocasió, segons expliquen fonts comunals, “les obres es faran tant a l’hotel Bellpí i es repassarà el què es fa fer al costat”. L’objectiu és consolidar els fonaments dels dos edificis davant els moviments que hi ha hagut darrerament i que, avui dia, no s’ha determinat l’origen exacte, malgrat que els veïns sempre han pensat que són culpa de les obres de construcció a l’antic aparcament Giberga.
Quan es va fer aquesta acció a l’hivern i se’ls hi van tapar les esquerdes, els veïns pensaven que aquestes no es tornarien a obrir i se’ls hi farien les reformes necessàries als seus pisos. Al cap dels mesos, ni una cosa ni l’altra. Les escletxes es van tornar a obrir i en van aparèixer de noves fins al punt que el comú va desallotjar les dues propietats. En aquest cas, el desallotjament no és només per dues setmanes sinó, com a mínim per tres mesos.
“Les obres es faran tant a l’hotel Bellpí i es repassarà el què es fa fer al costat”
Mentrestant, continuen els estudis de prospecció del subsol que el comú d’Andorra la Vella ha impulsat per intentar saber l’origen dels moviments que han acabat provocat que les esquerdes hagin aparegut. Fins que no es tinguin els resultats no se sabrà si els fonaments estaven malmesos o la construcció d’un nou edifici al davant n’ha estat la causa. Els propietaris estan a l’espera de conèixer les conclusions abans de fer qualsevol tipus de rehabilitació interior, fins al punt que el cònsol major David Astrié, va manifestar al seu dia que si el desallotjament dura molt i els privats no fan res no li tremolarà el pols per declarar l’estat de ruïna dels edificis.
L’AGIA COL·LABORARÀ
Astrié va enviar la setmana passada una carta al Col·legi de Gestors Immobiliaris d’Andorra demanant ajuda per trobar solucions de caràcter temporal o permanent per a les famílies que vivien a l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma.
L’Altaveu ha demanat a l’AGIA la seva postura sobre aquesta demanda i ha contestat que “vam fer extensiva aquesta petició efectuada pel comú d’Andorra la Vella als nostres col·legiats, per tal que poguessin col·laborar en trobar allotjament a les persones afectades”.
Comentaris (2)