SOS d’Andorra la Vella als immobiliaris per “la situació crítica” dels veïns dels pisos esquerdats

El comú envia una carta a l’AGIA sol·licitant la col·laboració dels seus afiliats per tronar solucions de caràcter temporal o permanent per a les famílies que vivien a l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma

Operaris muntant una bastida a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma.
Operaris muntant una bastida a l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma. ARXIU / ALTAVEU MÈDIA

Crit d’auxili del comú d’Andorra la Vella al col·lectiu de gestors immobiliaris. El cònsol major de la capital, David Astrié, ha tramès una carta a l’AGIA sol·licitant la seva col·laboració per trobar “solucions de caràcter temporal i/o permanent” per les famílies que residien a l’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma i que han hagut de marxar de casa davant l’estat de l’immoble i les esquerdes que inundaven els seus respectius pisos. Astrié defineix de “situació crítica” allò pel que estan passant els veïns dels pisos esquerdats.

El comú sol·licita el suport de l’AGIA i els seus afiliats per tres punts concrets vista “la vostra experiència i coneixement en el mercat de béns immobles”. Així, es demana la col·laboració dels agents immobiliaris per “identificar les propietats disponibles que puguin ser llogades a aquestes famílies de manera urgent”. També es demana “negociar els lloguers assequibles per aquestes famílies en dificultats financeres”. I, finalment, “facilitar assessorament a aquestes famílies sobre els processos de lloguer i ajudar-los a comprendre els seus drets i responsabilitats com a llogaters”.

Una veïna de l'edifici marxant aquesta nit mateix.

Relacionat

Declaració de ruïna?

En una missiva enviada recentment al president de l’AGIA, Gerard Casellas, el cònsol major d’Andorra la Vella explica que el desallotjament dictat arran de les deficiències estructurals que presenten els immobles de l’avinguda Santa Coloma “ha deixat les famílies en una situació de desemparament i vulnerabilitat”. I, en definitiva, en una “situació crítica” per a la qual demanen la “solidaritat i col·laboració de tots els actors involucrats, incloent-hi els agents immobiliaris”.

Astrié es mostra convençut que la col·laboració dels immobiliaris “en aquest esforç no només ajuda a les famílies desallotjades en aquesta situació d’emergència, sinó que és una oportunitat per mostrat l’impacte positiu que el vostre col·lectiu pot tenir en la vida de les persones i la societat en general”. La cooperació entre institucions s’ha de coordinar a través de la secretaria general del comú, que ja ha hagut d’intervenir en el procés de desallotjament i reubicació de les famílies que ocupaven els pisos esquerdats.

Comentaris (22)

Trending