Col·loquen una bastida a l’hotel de l’avinguda Santa Coloma afectat per esquerdes

L’empostissat en forma de pòrtic s’ha fixat per cobrir la voravia de possibles de possibles despreniments de les plaques de granit que recobreixen la façana de l’immoble

L'estructura que s'ha muntat suposadament per precaució.
L'estructura que s'ha muntat suposadament per precaució. Toni Solanelles

Malgrat que oficialment no es detecten nous moviments -alguns ocupants discrepen, i asseguren que els testimonis si evidencien petits creixements de les fissures internes-, els tècnics que fan seguiment de les esquerdes aparegudes en dos edificis de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella han recomanat ubicar una bastida en forma de pòrtic a la part baixa de l’hotel que està afectat per les esmentades fragmentacions. Els moviments advertits la setmana passat han fet ballar algunes de les plaques de granit que recobreixen la façana de l’immoble i hi ha risc de caiguda.

Per prevenció, i per evitar que puguin caure a la voravia les esmentades plaques si finalment es desprenguessin de la façana -que va experimentar un abalançament en direcció a la calçada- s’ha col·locat l’estructura metàl·lica en forma de pòrtic, que cobriria els vianants. Les fonts consultades han assegurat que només es tracta de precaució i que els seguiment que s’està fent a les fissures no permet detectar res d’anòmal sobrevingut.

Els testimonis de guix col·locats a la façana per avaluar eventuals moviments.

Relacionat

Sense nous moviments en les fissures dels edificis de l’avinguda Santa Coloma

Però els ocupants de l’hotel -que teòricament segons els bombers diumenge no tenia cap hoste- estan relativament amoïnat alhora que no tenen cap informació de què està passant. Segons algunes fonts consultades, almenys hi hauria una dotzena d’habitacions ocupades. Alguns dels testimonis col·locats a l’interior de les dependències hotelers (Bellpi) sí que haurien deixat entreveure moviments mil·limètrics. Però els tècnics creuen que és normal per l’assentament suposat de la façana després dels moviments.

Comentaris (4)

Trending