El canvi d’horari de l’escola francesa a La Massana agilitzarà el trànsit al centre

Els nens entraran i sortiran un quart d’hora abans que els de l’andorrana, per tant no es crearà una aglomeració a l’entrada dels col·legis

L'edifici del comú de la Massana.
L'edifici del comú de la Massana.

 L’escola francesa de primària de La Massana començarà el curs vinent un quart d’hora abans que l’andorrana. D’aquesta manera, des del comú es tracta d’agilitzar el trànsit en el centre en aquestes hores d’entrada i sortida dels nens. La cònsol menor, Eva Sansa, ha afirmat que “ja que no coincidiran els alumnes, es guanyarà amb seguretat i no hi haurà tanta aglomeració de vehicles”.

Actualment, la zona de les escoles a les hores d’entrada i sortida dels nens era un punt complicat amb el que respectava a la mobilitat, suposant certes retencions i aglomeracions de vehicles. Ara, amb aquest nou horari, que no suposa un gran canvi per als infants, “no tots els pares aniran a la mateixa hora i guanyarem amb el tema de la fluïdesa del trànsit”.

D’altra banda, en el consell de comú celebrat avui, s’ha aprovat un nou servei que entrarà en funcionament el mes de setembre, i que, segons s’ha explicat “servirà per fer front a aquest canvi d’horari de l’escola francesa”. Es tracta d’unes hores d’esplai a la tarda, de 16:45 a 17:15 h, i de 17:00 a 17:30 per als alumnes de l’escola andorrana. El preu serà de 12 euros al mes per cada nen.

Per últim, Sansa ha explicat els talls que s’originaran a les carreteres a causa de l’SkyRace Comapedrosa, que espera 1.500 participants el proper cap de setmana. En els trams restringits al trànsit, que ho estaran des de dijous al vespre fins diumenge, únicament podran accedir veïns i aquelles persones que tinguin una reserva a algun dels restaurants. Santa també ha assegurat que es mantindrà el transport públic.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending