Canillo, obert aquest estiu per obres amb més d’una quinzena i una inversió de set milions

Les de més envergadura són les del Centre d'Atenció Primària a Prat del Riu i la fase tres de l'embelliment de Soldeu

Obres del Centre d'Atenció Primària.
Obres del Centre d'Atenció Primària. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo té en marxa més d’una quinzena d’obres, la majoria de les quals finalitzaran abans de finals d’any. Les més importants són la construcció del nou Centre d’Atenció Primària a Prat del Riu i la fase tres de l’embelliment de Soldeu. La inversió total és de set milions d'euros.

Pel que fa a les intervencions a les carreteres secundàries, actualment s’estan executant les ampliacions a Meritxell i Prats i s’estan col·locant les barreres de protecció a la carretera de Montaup. Amb relació a zones d’esbarjo, s’ha enllestit un nou equipament infantil a l’Aldosa i s’ha refet el parc del Sella. D’altra banda, aquest estiu s’acaben les obres de separativa d’aigües pluvials i residuals a algunes zones del Tarter, i d’aigua potable a Incles, i s’estan executant una desena de treballs més.

D’altra banda, aquest estiu s’acaben les obres de separativa d’aigües pluvials i residuals a algunes zones del Tarter, i d’aigua potable a Incles, i s’estan executant una desena de treballs més.

L’obra de més envergadura és el nou Centre d’Atenció Primària, ubicat a Prat del Riu, amb una previsió d’acabament i posada en marxa el gener del 2024. El cost d’aquesta obra ascendeix a 2 milions d’euros en total i s’ha definit un termini de set mesos, per l’execució completa de la part estructural (inclou 663.000 euros de les obres de l’interior de l’edifici). El centre, que farà uns 300 m², inclourà diferents espais com una zona assistencial, sala de cures, sala de visita de metge de capçalera, una sala assistencial polivalent, despatxos, etc.

A la plaça es construirà una coberta de vianants amb accés des de la mateixa, per no perdre espai públic. L’edifici tindrà graderia que es podrà utilitzar per a poder fer concerts, espectacles i activitats vàries. En la primera fase de la construcció s’executen els treballs preliminars i enderrocs a part de l’execució de tota l’estructura metàl·lica i forjats d’aquest, així com l’ampliació de la plaça.

L’embelliment de Soldeu, en la seva fase tres, que té un cost de 933.000 d’euros, s’allargarà fins al mes de novembre, abans de l’inici de la temporada d’hivern. Les actuacions inclouen la renovació de les xarxes d’aigua residual, pluvial i potable; la reubicació d’hidrants; i l’ampliació de les xarxes de FEDA i d’Andorra Telecom. A més, es fa la renovació del paviment dels carrers.

S’està efectuant el primer tram de les obres d’eixamplament de la CS230 a Meritxell

Pel que fa a carreteres secundàries, actualment s’està fent el primer tram de les obres d’eixamplament de la CS230 a Meritxell, amb un cost de 940.000 euros. Es farà l’eixamplament de l’actual carretera en els dos marges i es prolongaran els serveis  d’aigües pluvials, residuals i enllumenat en un tram de 180 m. De la mateixa manera, també s’està executant l’eixample en un tram de 215 m de la carretera de Prats, amb un cost de 655.000 euros. També a aquest poble, a la zona de la Muntada de Prats es fa un aparcament descobert i un pump track, amb un cost estimat de 350.000 euros.

Al Tarter, s’estan fent les obres d’embrancament de les xarxes pluvials i residuals , millores que tenen un cost de 60.000 euros. En aquest sentit, també s’està acabant un tram de la xarxa d’aigua potable del comú de Canillo a Incles, d’uns 500 m, i que ha tingut un cost de 125.000 euros.

D’altra banda, s’estan enllestint els detalls del nou parc infantil de l’Aldosa, d’uns 80 m², emplaçat al final de la carretera del poble. Es tractava d’una demanda dels veïns, i en total s’hi ha invertit 90.000 euros. Així mateix, el mes de juliol es reobrirà el parc del Sella a Canillo, de 200 m², totalment refet i amb els nous equipaments.

Es farà l’envelliment de la Callisa de Roda, amb un cost de 250.000 euros

Les obres de la reforma han tingut un cost de 133.000 euros. Aprofitant les vacances escolars, al poble de Canillo també es farà l’envelliment de la Callisa de Roda, amb un cost de 250.000 euros. Es fa l’obra d’empedrat i es renoven els serveis de tot el carrer, que enllaça la Carretera General-II – Av. Sant Joan de Caselles amb la Callissa de Som. A més, després de l’estiu es començarà l’obra de remodelació de la Callissa de Ransol, que enllaça la carretera de Ransol amb la dels Plans de Ransol, amb un cost de 198.000 euros. Es fa l’obra civil necessària per a poder empedrar aquesta callissa i renovar els serveis,

A l’Armiana s’ha fet una rasa de poc més d’un quilòmetre que inclou la nova xarxa de FEDA, i aprofitant l’obra el departament d’aigües del comú instal·larà un tub d’aigua potable i de sanejament. L’obra té un cost de 330.000 euros. També a l’Armiana s’està construint la caseta de fusta per a encabir els serveis previstos per al Pont Tibetà amb una zona de bar amb barra freda i un punt obert a l’exterior de recollida selectiva. Aquesta també ha de constar d’una terrassa de fusta unida a la mateixa construcció amb vistes a la vall i té un cost de 250.000 euros.

A la carretera de Montaup (CS 240, entre el PK 4+190 i el PK 4+320) s’estan colocant sistemes de protecció de caiguda de blocs rocosos. Les obres ascendeixen a 360.000 euros. Finalment, a Canillo es farà la remodelació del taller i de la zona de serveis del comú, que tindrà un cost de 80.000 euros. Paral·lelament a aquestes obres, també s’estan executant les reformes i millores de l’edifici i instal·lacions del Palau de Gel. A més, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni de l’Aldosa es van fer les obres d’aïllament del sostre de l’església, ja que s’havien detectat filtracions a la teulada, que estaven afectant l’estat de les pintures i del mobiliari.

Etiquetes

Comentaris

Trending