Canillo comença els treballs de la passarel·la tibetana més llarga del món

La instal·lació vol ser un gran atractiu turístic i dinamitzador de la parròquia, creant un circuit amb el mirador del Roc del Quer

Inici dels treballs de la passarel·la.
Inici dels treballs de la passarel·la. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha iniciat els treballs per a la instal·lació de la passarel·la tibetana de més longitud del món que s’emplaçarà al peu de la Vall del Riu. L’actuació es realitza amb la voluntat de ser un gran atractiu turístic i dinamitzador de la parròquia, creant un circuit amb el mirador del Roc del Quer.

La zona on es preveu la construcció de la passarel·la tibetana és a la Vall del Riu, creuant la vall de banda a banda amb un recorregut d’aproximadament 600 metres de longitud amb un metre d’amplada de la plataforma, per sobre de la cota 1.850 metres. Les primeres tasques sobre el terreny han començat al sector de l’Armiana. Ara com ara es treballa en els accessos, en assegurar la zona i en el transport de material per a l’execució de l’obra. Al llarg d’aquest hivern l’objectiu és fer les fonamentacions.

La societat francesa ERIC i l’andorrana Desplom formen la UTE que s’encarrega de l’execució dels treballs. Cal recordar que ERIC és la companyia d’enginyeria especialitzada en el transport per cable que ha creat i dissenyat el projecte de la passarel·la tibetana, i que compta amb l’experiència de diverses instal·lacions de similars característiques en localitzacions emblemàtiques de França. El comú preveu una durada de les obres de 10 mesos, sempre que les condicions de la meteorologia ho permetin. 

Per la seva part, la Junta de Govern de la corporació ha acordat convocar un concurs amb caràcter d’urgència per al subministrament i instal·lació de les proteccions per fer front als riscos naturals. Aquestes proteccions es col·locaran a les zones que donen accés a la passarel·la. 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending