Canillo estudia ubicar elements de joc a la plaça Prat del Riu a petició dels infants

El consell de comú infantil dóna compte a les peticions fetes el curs passat, entre les quals la instal·lació d’una pista de ‘pump track’ que es construirà properament

Un moment de la sessió de consell de comú infantil.
Un moment de la sessió de consell de comú infantil. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo estudia ubicar elements de joc a la plaça del Prat del Riu, en l’espai que quedi a la zona on s’està construint el centre d’atenció primària (CAP). L’emplaçament dels jocs és una petició feta pels infants en el marc del consell de comú infantil que s’ha celebrat aquest dijous.

A la sessió hi han assistit una seixanta d'alumnes de l'Escola Andorrana i de l'Escola Francesa d'entre 11 i 12 anys, acompanyats pels seus mestres. Durant l'esdeveniment s'ha aprovat l'acta del 18è Consell d'Infants, s'han repassat les propostes executades, les ajornades i les pendents d'execució de la passada edició, i se n'han presentat les noves pel curs 2023-2024.

CONSELL INFANTS CANILLO 2023IMG 5858
ELS ASSISTENTS AL CONSELL DE COMÚ INFANTIL DE CANILLO.

Pel que fa a les 13 propostes demanades l'any anterior, s'han pogut executar la majoria. Si bé és cert que n'hi havia que eren de difícil compliment, s'han pogut executar parcialment alguns projectes, com ara fer més accessible la sol·licitud de l’uclic per a la gent gran; la instal·lació d'una pista de pump track, que es construirà pròximament, i el manteniment del parc de Sella, que està a punt d'inaugurar el nou mobiliari. També s'havia proposat fer un circuit d'orientació permanent a la zona del Forn, projecte que està encomanat. Amb relació al Palau de Gel, s'ha informat els alumnes dels avenços i millores previstes, així com de les ja fetes, com el rocòdrom i l'escola d'escalada.

NOVES PROPOSTES

Els joves han presentat quatre noves propostes per al curs 2023 - 2024. En concret han demanat sobre el malbaratament alimentari, i des del comú se’ls ha explicat les novetats incloses dins la Llei d'economia circular (LEC). En aquest sentit, s’ha expressat la voluntat de la corporació per fer arribar les propostes a les llars i les escoles. També han suggerit la instal·lació d'una escultura a l'entrada del poble que faci referència als esports de gel i s'ha demanat la col·locació d'elements de joc a la plaça del Prat del Riu.

Els estudiants han demanat canviar la data de la festa de Sant Roc per fer-ho coincidir dins el calendari escolar i gaudir-la tots plegats, al que se'ls ha contestat que aquest fet que és inviable

Davant d’aquesta petició, s’ha recordat que ara mateix s'estan duent a terme les obres del nou CAP i s'estudiarà la proposta d'encabir-hi nous elements d'esbarjo a l’espai que queda lliure. A més, els infants també han demanat petites millores de manteniment al parc del Palau de Gel, algunes de les quals ja estaven en marxa i d'altres s'estudiarà la seva viabilitat, com el canvi de les porteries, que ja estan encomanades i s’hi instal·laran pròximament.

Finalment, els estudiants han demanat canviar la data de la festa de Sant Roc per fer-ho coincidir dins el calendari escolar i gaudir-la tots plegats, al que se'ls ha contestat que aquest fet que és inviable perquè Sant Roc, 16 d'agost, és una promesa molt antiga que es va fer al sant, amb l'objectiu que protegís els habitants de Canillo contra les epidèmies de la pesta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending