Canillo espera tenir llest a final d’any el nou aparcament de la zona de la Muntada a Prats

El comú adjudica les obres a l’empresa Copsa per 312.147,88 euros i els treballs de construcció, que també suposaran l’eixample de la voravia i la carretera i l’adequació de la parcel·la on s’hi farà un ‘pump track’, s’iniciaran després de Meritxell

El conseller Rafel Casal (esquerra) donant explicacions durant el plenari.
El conseller Rafel Casal (esquerra) donant explicacions durant el plenari.

El comú de Canillo espera tenir acabades a final d’any les obres de construcció del nou aparcament de la zona de la Muntada de Prats. Els treballs, que també suposaran l’eixample de la voravia i la carretera i l’adequació de la parcel·la on s’hi farà un ‘pump track’, s’iniciaran després de Meritxell. La corporació ha aprovat aquest migdia l’adjudicació de les obres a l’empresa Copsa per un preu de 312.147,88.

La proposta d’aquesta empresa era la més barata de les dues que es van rebre (l’altra, de Progec, estava valorada en 369.346,44 euros) i els primers treballs associats a l’adequació de les dues feixes de què es configura les Terres de la Muntada de Sinfreu ja es posaran en marxa a final d’agost, amb el desmunt que s’ha de fer, segons que ha explicat el conseller de Serveis, Rafel Casal. El cost pel qual s’han adjudicat les obres, que no inclouen l’asfaltat del pàrquing exterior, suposarà una inversió més d’entre 35 i 40.000 euros, “estan dins les previsions del departament”.

La carretera de Prats s'ha pogut ampliar en un 80%.

Relacionat

Canillo tanca un conveni que permetrà eixamplar a la carretera de Prats i fer un aparcament

Casal ha explicat que l’espai on es farà l’aparcament és d’uns 2.000 metres quadrats i hi cabran entre 25 i 30 places per estacionar. L’acabat dels murs de la zona d’aparcament, que tindrà un lleuger pendent atesa l’orografia del terreny, serà amb pedra petita per fer l’equipament més integrat a l’entorn, un sistema que ha estat molt ben rebut per la consellera de la minoria Dolors Cabot, que ha destacat el fet que Objectiu Comú va ser el primer en defensar la necessitat de l’equipament que ara es construirà, i que donarà sobradament resposta a les necessitats d’aparcament dels veïns de la zona.

En una de les dues feixes o espais o terrasses en què es divideix la parcel·la s’hi farà el pàrquing i, en l’altre, s’hi col·locarà un ‘pump track’, un circuit de bicicletes, sobre el projecte del qual el departament de Joventut està treballant. El terreny, amb l’actuació que faci Copsa, ja quedarà preparat en espera de col·locar-hi els elements necessaris relatius a l’esmentat circuit.

ORDINACIONS

Durant la sessió de consell de comú també s’ha aprovat una modificació dels preus públics per tal d’actualitzar amb l’IPC del 2022 (7,1%) els preus de les activitats extraescolars en vista al proper mes de setembre i en relació al curs 2023-2024. També s’ha acordat un canvi puntual en l’ordinació tributària per tal de clarificar les condicions en les quals cal restituir la bonificació del 90% de l’impost de construcció que s’atorga quan l’edificació nova a fer o rehabilitar és per a ús propi del sol·licitant.

L’ordinació ja deixava clar que si el sol·licitant beneficiari de la bonificació venia la construcció una vegada realitzada havia de restituir el 90% que se li estalviava. Ara, amb la modificació acordada, el que es fa és deixar clar que a partir que s’aprova l’autorització de la llicència, si el projecte es ven en qualsevol moment, abans o durant les obres permeses, també caldrà retornar, per part del sol·licitant primari, la bonificació de la qual s’hagi beneficiat.

Comentaris (1)

Trending