Canillo tanca un conveni que permetrà eixamplar a la carretera de Prats i fer un aparcament

La propietat de la parcel·la anomenada ‘Terra de la Muntada de Sinfreu’ cedeix anticipadament 126 metres quadrats per les obres a la via i lloga durant 15 anys els 1.882 restants per fer l’estacionament

La carretera de Prats s'ha pogut ampliar en un 80%.
La carretera de Prats s'ha pogut ampliar en un 80%.

El comú de Canillo ha tancat un conveni amb la propietat d’un terreny prop de Prats que permetrà tirar endavant la carretera secundària entre els dos nuclis. Per un costat, part de la parcel·la se la queda ja la corporació per aquesta primera actuació mentre que la resta la lloga durant quinze anys. Aquí és on es preveu la construcció d’un nou aparcament i serveis per a joves. Les obres s’han de dur a terme els pròxims anys, sempre en funció de la disponibilitat pressupostària.

L’acord ha estat rubricat aquest dijous pels dos cònsols, Francesc Camp i Marc Casal. Gràcies al conveni, la propietat cedeix anticipadament una petita part de la parcel·la, anomenada ‘Terra de la Muntada de Sinfreu’, d’un total de 2.000 metres quadrats i situada al veïnat de Prats.

Per un costat,  la corporació ja es queda en propietat un total de 126 metres quadrats, en concepte de cessió obligatòria i gratuïta. Aquesta superfície és la que permetrà l’ampliació del marge esquerre de la carretera secundària entre Canillo i el poble, on es podrà fer una voravia. D’aquesta forma, i segons s’ha explicat a través d’un comunicat, l’accés als usuaris i vianants d’aquella zona serà més segur. El comú preveu executar aquestes actuacions al llarg dels pròxims anys. Es faran per fases i en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per l’altre, l’acord inclou el lloguer durant els pròxims quinze anys, a partir de l’1 de gener, dels 1.882 metres quadrats restants. Aquí és on el comú s’ha d’habilitar un aparcament, ja que, sobretot durant els mesos d’hivern, la zona té poc espai per a estacionar vehicles. A més, també s’ha previst destinar una part del terreny a diferents serveis i activitats per als joves.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending