Canillo dona a conèixer els 9 barrancs de la parròquia en la guia d'oferta d'oci d'estiu

L’objectiu de la iniciativa és impulsar aquesta modalitat esportiva oferint informació sobre la localització, el grau de dificultat o la resposta del cabal a les tronades i diversificar les activitats que es poden dur a terme

El barranc del Toll Bullidor.
El barranc del Toll Bullidor.

Els amants dels esports d'aventura aquest estiu veuran ampliada l'oferta d'activitats a Canillo. Enguany, el comú ha inclòs a la guia d'oci els 9 barrancs que es troben a la parròquia canillenca amb una descripció d'aquests i les seves característiques perquè tothom que vulgui tingui els detalls per poder dur a terme el descens amb la màxima d'informació possible.

Un total de 9 barrancs – el del Toll Bullidor (Valira d’Orient), el de la Canal del Grau, les cascades del Torrent d’Urina, les del Clot d’Encarners (riu de Montaup), de la cascada de Moles, de la gorja de Ransol (riu de la Coma), de les cascades del riu de Jan, de les de Cabana Sorda (situat a sota la presa de l’estany de Cabana Sorda), i de les cascades del riu Manegor són els recorreguts que recull la guia d’oci per aquest estiu com a opcions per fer barranquisme.

Segons s’indica des del comú, a la parròquia canillenca es poden distingir dos tipus principals de barrancs: els secs o amb poca aigua i els aquàtics, en què saber nedar és imprescindible. En funció del descens, de la configuració i de les característiques pròpies del barranc, s’utilitzen diferents recursos i, per tant, és important iniciar-se amb professionals o bé amb persones experimentades, fer servir material homologat i que aquest es trobi en bones condicions.

Amb la seva inclusió, la corporació vol donar un nou impuls diversificant l’oferta i aportar un valor afegit a les propostes de turisme esportiu tant a la parròquia com al país. Aquesta activitat s’afegeix a l’ampli ventall d’activitats d’aventura i natura com són la pràctica del senderisme, les vies ferrades, les vies cable, l’escalada, el cicloturisme, o la pesca.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending