Canillo admet que la propietat vol construir a l’aparcament del Tarter però nega cap negociació

El representants comunals recorden que el lloguer de l’espai a Ensisa té vigència fins al 2040, assegura que no se n’ha parlat en el marc de la societat i manté que la revisió del pla urbanístic obligarà a refer el projecte previst per la promotora

L'obra que està duent a terme la mateixa empresa que voldria promoure la de l'aparcament exterior del Tarter.
L'obra que està duent a terme la mateixa empresa que voldria promoure la de l'aparcament exterior del Tarter.

El comú de Canillo reconeix que la propietat de l’aparcament exterior de l’estació d’esquí del Tarter té interès en edificar-hi. De fet, el cònsol major canillenc, Francesc Camp, ha reconegut haver vist fins i tot la proposta amb què treballava el privat, que amb diferents aliances ja està construint a la mateixa zona una urbanització de luxe denominada ‘Isard Home’. Camp, però, ha assegurat que no hi ha cap negociació en curs per tal que es pugui tirar endavant l’edificació.

El cònsol està convençut que la idea inicial dels promotors haurà de canviar arran de la revisió del pla d’urbanisme. Els titulars del terreny pretenien fer una urbanització força intensiva quant a immobles, i incloure a la zona establiments hotelers. Davant d’això, diferents empresaris de la parròquia han aixecat les orelles. L’arribada de més competència podria suposar una veritable estocada de mort per a alguns dels establiments que arran de la pandèmia i la crisi econòmica que se n’ha derivat estan patint de valent. Camp no ha donat pistes de la iniciativa que es voldria dur a terme. Sí que ha afirmat el cònsol que la propietat “haurà d’adaptar la proposta al nou planejament urbanístic” que Canillo està treballant.

Obres al Tarter promogudes per Avintia.

Relacionat

Un nou projecte urbanístic per a l’aparcament exterior del Tarter torna a tensar Ensisa

És molt probable que en el marc de la revisió urbanística, sobre la unitat d’actuació on s’inseriria aquesta promoció s’hi hagin inclòs noves restriccions. “La propietat s’ha de mirar bé com queda”, el nou planejament, ha dit el cònsol canillenc. En tot cas, l’espai està llogat a Ensisa fins al 2040, com ha recordat Camp. I en el marc del consell d’administració de la societat que gestiona les pistes d’esquí de Soldeu i del Tarter no hi ha hagut tampoc cap debat sobre la qüestió. Sense que s’hagi posicionat obertament, mentre el comú és favorable a mantenir la situació com està almenys fins al 2040, Crèdit Andorrà, l’altre gran soci d’Ensisa, seria partidari de trencar el contracte d’arrendament i facilitar que el privat faci la promoció immobiliària que pretén.

Etiquetes

Comentaris

Trending