Canillo accelera amb la segona fase del futur CAP

La primera part de l’obra, l’aixecament de l’edifici, ha d’estar enllestida en poques setmanes i, llavors, tocarà fer la segona, que permetrà, a banda d’adequar l’interior, reformar tota la plaça del Prat del Riu

Representació del futur CAP de Canillo.
Representació del futur CAP de Canillo. Comú de Canillo

El comú de Canillo accelera amb un dels projectes clau del darrer any de mandat: la construcció del nou centre de salut del poble. La instal·lació també permetrà remodelar tota la zona del Prat del Riu amb la creació d’unes grades i un lloc on poder fer espectacles. La corporació ha llançat el concurs per tirar endavant la segona fase de les obres, la part que no es va adjudicar al desembre.

Ara fa uns mesos, a finals del 2022, es va llançar un primer concurs. Aquest només es va tancar en part, amb un dels lots. Concretament, el que suposava les demolicions que fossin necessàries i l’aixecament de l’estructura on aniran les dependències. Aquesta fase del projecte es va adjudicar per un import proper als 300.000 euros.

Representació del futur CAP de Canillo.

Relacionat

El nou CAP de Canillo estarà acabat a finals del 2023

En canvi, es va deixar deserta la segona part, que és la que ara es tira endavant. En aquells moments, les ofertes rebudes van ser massa elevades i, tenint en compte que això no es podria tirar endavant fins a tenir completats els treballs previs, es va optar per esperar per poder adequar el pressupost. Un cop aprovats els comptes de la corporació pel 2023, ja s’ha pogut convocar el concurs, que es confia poder tenir resolt a finals de maig.

Aquesta obra és la que ha de permetre condicionar tot l’interior del nou edifici i, sobretot, reformar la plaça del Prat del Riu i tirar endavant les graderies que han de servir per poder celebrar a la zona espectacles i actes de petit format. Des del comú es considera que el projecte ha d’ajudar a revitalitzar l’espai, que, fins ara, la ciutadania no s’ha fet seu, segons es va explicar ara fa uns mesos, quan es va presentar el projecte complet.

Aquesta fase està pressupostada en 1,35 milions d’euros. Per tant, el valor global de tota l’actuació ascendeix a 1,65 milions. D’aquest import, seguint el conveni signat amb el comú, el Govern ha d’aportar 650.000 euros.

La previsió és que les obres puguin començar abans de l’estiu i allargar-se durant el que resta d’any. Si res es torça, el futur CAP canillenc podria inaugurar-se a finals d’any.

Etiquetes

Comentaris

Trending