Camp afirma que “no s’hi val a córrer per veure qui entra primer una modificació de la llei del sòl”

El cònsol major de Canillo es mostra crític amb la proposta de Concòrdia de limitar la construcció al fons de la vall

Comentaris

Francesc Camp.
Francesc Camp. Toni Solanelles

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp s'ha mostrar crític amb la proposta de Concòrdia de limitar la construcció al fons de la vall. Ha indicat que "això s'ha de treballar molt a fons per a poder presentar una projecte amb criteri. No s'hi va a córrer per veure qui entra primer una modificació de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme".

La proposta feta dilluns per Concòrdia sobre una modificació de la llei del sòl té l'objectiu de mitigar els impactes que té la construcció de projectes urbanístics. Entre altres mesures, preveuen un encariment de la cessió urbanística i fomentar que, en alguns casos, aquesta es pugui fer en forma d’immobles que puguin destinar-se posteriorment a lloguer públic. 

Segons Camp, "nosaltres hem fet un pla d'urbanisme valent i amb la llei ja aprovada, però de forma sostenible i reduint la màxima edificabilitat permesa". Ha recordat que en aquesta matèria, el comú té un assessor extern que fa més de vint anys que treballa per a la corporació "i que en aquest temps s'ha fet un fart de solucionar problemes urbanístics de cara a demandes d'autoritzacions de privats". 

El cònsol ha subratllat que les decissions en matèria urbanística "afecten moltes persones i per això cal anar molt en compte" i ha afegit que abans d'efectuar qualsevol canvi cal parlar amb tots els sectors per obtenir el màxim consens.

Camp ha fet aquestes declaracions després de la sessió de comú on s'ha aprovat la modificació de l’ordinació i el reglament del cadastre de la parròquia de Canillo. Tenint en compte la dificultat en la qual es troba la corporació per disposar d’un cadastre degudament actualitzat i que reflecteixi la realitat, s’ha proposat corregir algunes disfuncions. L’objectiu d’aquestes modificacions és establir un contacte més ràpid i directe amb els titulars dels immobles així com agilitzar els tràmits en cas que requereixin un canvi d’adreça.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending