Un ‘buit legal’ deixa als llimbs la icònica Volkswagen T1 del Pic Negre

El comú, que avaluava retirar la furgoneta, descarta treure-la del lloc pel suport social que té, però tampoc pot fer-hi res perquè es tracta d’un vehicle abandonat sobre el qual no té cap titularitat

La furgoneta pintada.
La furgoneta pintada.

O canvien molt les coses o la icònica Volkswagen T1 ‘plantada’ al Pic Negre, a Sant Julià, continuarà allí pels segles dels segles i sense pena ni glòria. Són molts els qui defensen la vella furgoneta que porta dècades a l’indret. El fet que aquest cap de setmana hagi aparegut pintada a l’estil ‘grafiter’ ha indignat alguns muntanyencs, alguns excursionistes, que defensen el vehicle com una mena de relíquia de museu. El comú, però, ni per bé ni per mal no hi pot fer res ara per ara.

Fa unes setmanes, a final de juny, la T1 va aparèixer mig desmuntada. Aquella acció encara va portar més malestar entre els amants de l’indret. En aquell moment, el comú de Sant Julià va valorar entre altres opcions la de retirar la furgoneta i, d’aquesta manera, tallar de rel el problema. Vist el suport que ha tingut, però, el vehicle, i el fet que alguns motoristes i altres excursionistes es traslladessin fins al Pic Negre a remuntar el vehicle desmanegat, han portat la corporació a descartar la retirada del vehicle per molt que es pugui equiparar a ferralla i pugui fins i tot generar efectes contaminants.

La furgoneta ara pintada.

Relacionat

La icònica Volkswagen T1 del Pic Negre apareix ara amb pintades

Tampoc no durà a terme, però, cap altre tipus d’acció, segons que han especificat fonts comunals. Aquest cap de setmana, alguns defensora de la T1 reclamaven que es denunciés la pintada. Analitzada la situació, el comú de Sant Julià ni tan sols pot promoure cap denúncia atès que no es tracta d’un bé comunal. És un vehicle abandonat sobre el qual, més enllà del pas del temps, no té cap titularitat. I tampoc es preveu que es promogui cap acció de protecció o patrimonialització de la furgoneta.

Comentaris (9)

Trending