El Bici Lab frega els 7.000 visitants des de la seva obertura

La instal·lació oferirà a partir de l’1 d’agost una nova mostra temporal, en aquest cas centrada a La Vuelta, per aprofitar l’impacte que ha de tenir el retorn de la gran prova al Principat

Canturri i Tarrés, amb una de les bicicletes que es veurà exposada.
Canturri i Tarrés, amb una de les bicicletes que es veurà exposada. G.P.

Des de la seva inauguració el passat octubre, el Bici Lab ha rebut prop de 7.000 visitants. Una xifra que, segons el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, es troba dins les previsions i la normalitat dels museus del país. A banda, s’espera que els pròxims mesos, a l’estiu, el nombre de persones que s’apropen creixi, ja que és una època turística més propícia. Justament, aquest és un dels objectius que persegueix la nova exposició temporal que se centrarà en La Vuelta, aprofitant el retorn de la gran prova espanyola a finals d’agost.

Justament, la mosta s’obrirà al públic l’1 d’aquells mes. Romandrà disponible per visitar fins al 6 gener i, com ha explicat el cap d’àrea del Bici Lab, Eduard Tarrés, incorporarà peces de la col·lecció Riberayaigua però també externes, com ara la bicicleta que va pertànyer al corredor holandès Paul Van Poppel. Ocuparà l’espai que actualment acull l’exposició sobre la dona i el ciclisme.

D’aquesta forma, es vol donar un impuls al museu. Per ara, des de l’octubre, frega els 7.000 visitants. 3.000, durant el 2022. 4.000 des de gener fins al cap de setmana passat. “És una bona xifra tenint en compte com van a Andorra”, ha indicat Canturri, que ha recordat que “fins ara parlem de temporada d’hivern, que el turista que ve no és el públic objectiu”.

En canvi, a l’estiu es creu que s’ha de poder tenir més visites. “Ara és el moment de rebre turistes i estem fent tot el possible. Parlem amb operadors i agències de viatge i també anem als hotels”, ha comentat el cònsol menor de la capital, per a qui “aquest estiu serà el que ens dirà què pot ser el Bici Lab després del temps de rodatge que hem tingut”.

Pel que fa a l’exposició ‘La Vuelta – un viatge a través de les diferents etapes’, es preveu inaugurar-la en un acte on hi hagi “gent del món del ciclisme”. Entre ells, representants d’Unipublic, l’empresa organitzadora de l’esdeveniment. Segons ha apuntat Tarrés, ha de fer servir la prova “com l’excusa per conèixer el ciclisme, com s’estructura una gran cursa, què passa aquestes tres setmanes o quins perfils de corredors hi ha”.

El màxim responsable del Bici Lab també ha avançat la col·laboració amb una altra mostra, en aquest cas a la Seu d’Urgell, que organitzarà l’ajuntament de la capital de la comarca veïna i que, justament, vol mostrar l’evolució del ciclisme a l’Alt Urgell. S’ha acordat que diverses peces de la col·lecció del museu se cediran per a l’exposició.

Comentaris (2)

Trending