L’aparcament de Prat de Baró d’Encamp passarà a ser de barrera el 2023

Per ara el recuperat espai és de zona blava i ha servit aquests dies per substituir el pàrquing de Sant Miquel, que quedarà definitivament fora de servei l’any vinent perquè els propietaris del terreny impulsen una promoció immobiliària

L'aparcament del Prat de Baró, l'antic, es tornarà a fer servir.
L'aparcament del Prat de Baró, l'antic, es tornarà a fer servir. G. P.

El comú d’Encamp ja té clar que, a partir del gener, l’aparcament de Sant Miquel, un dels espais d’estacionament més grans al centre del poble -just davant del Complex Esportiu i Sociocultural- es perdrà. No serà només una qüestió esporàdica com ha passat ara per la festa major. D’aquí que l’alternativa de Prat de Baró, habilitada com a zona blava aquests dies, passarà a ser solució definitiva, horitzontal i de barrera, el 2023.

El projecte immobiliari que preveu construir a l’actual aparcament un bloc de pisos es posarà en marxa i, per tant, quedarà fora de servei a partir del gener vinent. La corporació encampadana ja ha trobat l’alternativa. Aquesta setmana passada s’anunciava l’habilitació per a 36 places de Prat de Baró. I és que, efectivament, el comú liderat per Laura Mas i Jean-Michel Rascagneres ha tornat a llogar la parcel·la on s’havia ubicat l’antic pàrquing i recupera la seva antiga funció.

Tal com va informar Altaveu, un projecte residencial pren forma al terreny que actualment ocupa l’aparcament de barrera de Sant Miquel, situat entre el riu Valira d’Orient i l’avinguda Joan Martí. És una zona on, cal recordar, també hi ha prevista la construcció d’un segon River, ja autoritzada des de la corporació. L’actual espai estarà a disposició del comú fins a finals d’any. Al gener, ja s’ha de deixar per poder donar inici a les obres.

La zona on es vol construir la nova promoció immobiliària.

Relacionat

Projecten una promoció residencial al terreny ocupat per l’aparcament de Sant Miquel a Encamp

Això suposa perdre un espai clau per a l’estacionament al centre del poble. Per això, es fa necessari trobar una alternativa. I aquesta és un terreny que, ja fa uns anys, s’havia destinat a aparcament: l’antic del Prat de Baró. És a dir, la parcel·la situada entre els carrers Mirador, d’Engolasters i de l’Arena.

La família propietària, per ara, no té cap projecte per a aquest terreny, que està sense utilitzar des que es va deixar de fer servir com a estacionament. Llavors, el comú va llogar una parcel·la propera, darrere de l’edifici de l’antic telecabina, per fer un segon pàrquing de barrera. Ara, s’ha demanat si hi ha disposició per tornar-lo a arrendar i la resposta ha estat positiva.

De fet, el contracte ja s’ha tancat. Per tant, la zona ja està a disposició del comú. Fins a finals d’any, es podrà aparcar en règim de zona blava. Ja el 2023, la previsió és traslladar tots els equipaments actualment ubicats a Sant Miquel (barreres i caixer) i convertir-lo en un d’horitzontal amb tanca. D’aquesta forma, es defensa que “es manté la voluntat de continuar donant oferta d’aparcament de rotació al centre de la vila”.

Comentaris

Trending