L’aparcament de l’edifici dels pisos socials d’Escaldes tindrà 38 places

L’excavació tindrà quatre plantes soterrànies i a nivell de l’avinguda del Pessebre se situarà una plaça coberta que es tractarà com a espai públic fins a la construcció dels habitatges

P

P.C

Comentaris

El terreny on s'ha de construir l'edifici de pisos socials, a l'avinguda del Pessebre.
El terreny on s'ha de construir l'edifici de pisos socials, a l'avinguda del Pessebre.

El comú d’Escaldes-Engordany prepara la base per a l’edifici de pisos de lloguer a preu assequible que es construirà a l’avinguda del Pessebre. Concretament, com ja es va anunciar el passat dimecres al BOPA, es farà l’aparcament i una plaça a la planta baixa, que assumirà la corporació. En total, es faran 38 places que hauran de donar servei per als futurs inquilins dels habitatges. La plaça, d’altra banda, serà coberta i es tractarà com a espai públic.

L’edifici d’habitatges socials s’ha anomenat ‘Aplec’ i, en un futur, es preveu que pugui tenir fins a una trentena de pisos a preu assequible. Com a primer pas, i projecte que assumirà el comú, es farà l’excavació i estabilització de la parcel·la, així com la construcció d’un aparcament soterrat i una plaça pública, que estarà al nivell de l’avinguda del Pessebre, enfront del cementiri. La superfície, segons el topogràfic és de 735 metres quadrats.

Pel que fa a l’aparcament en concret, es preveu que pugui hi haurà un total de 38 repartides entre quatre plantes. Cadascuna d’elles tindrà una dimensió mínima de 2,50 x 5 metres. Per poder-les repartir, hi haurà deu al primer soterrani, vuit al segon, onze al tercer i nou al quart. Per poder accedir hi haurà dues maneres. Una per al trànsit rodat que s’ubicarà al costat de la mitgera de l’edifici veí, a tocar del concessionari d’automòbils Lexus. L’altra es farà per als vianants, seran dues, en dos extrems de la planta, i tindran ascensor i escala.

Així mateix, la plaça pública, que serà coberta, se situarà a nivell de l’avinguda del Pessebre, on es trobarà la rampa, els nuclis verticals i els locals tècnics de FEDA i Andorra Telecom. Es tractarà com una plaça que hauria de servir d’espai públic i estarà completament pavimentada. A més, serà per distribució dels locals comercials i dels nuclis d’escala. De moment, no hi haurà mobiliari urbà. Segons s’indica al plec de bases, l’empresa adjudicatària tindrà vuit mesos per fer l’obra.

Comentaris (6)

Trending