Andorrà la Vella unirà el passeig del Riu i l’avinguda Santa Coloma amb un nou parc

El comú traurà en breu les obres a licitacions, que s’estimen amb un cost d’entre 500.000 i 600.000, i espera inaugurar el nou espai, de prop de 3.000 metres quadrats durant l’estiu

Els dos cònsols han donat compte del projecte de parc.
Els dos cònsols han donat compte del projecte de parc. Toni Solanelles

Andorra la Vella unirà el passeig del Riu i l’avinguda Santa Coloma, a tocar dels camps de futbol de la Borda Mateu, amb un nou parc que ocuparà prop de 3.000 metres quadrats. La voluntat del comú, que impulsa l’obra, és inaugurar el nou espai durant l’estiu, encara que sigui a final de juliol. La corporació convocarà el concurs per a adjudicar la construcció dimecres, i estima que el cost del nou recinte, que tindrà un aparcament també nou al costat, serà d’entre 500.000 i 600.000 euros.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que juntament amb el menor, David Astrié, han presentat el projecte, ha explicat que amb el nou espai, que es denominarà Santa Coloma Parc tot i que encara és en territori d’Andorra la Vella, es pretén fer “una parròquia més sostenible, més agradable, més de passeig, que tothom tingui el seu espai”. Astrié ha explicat que una vegada es tingui construït el parc, la zona verda de la parròquia creixerà en un 30%.

L’espai queda ben integrat amb la zona del riu, just amb el tartan que hi transcorre, a prop de les instal·lacions d’una empresa recuperadora de cartró i, com ha dit el cònsol menor, serveix “de connector amb l’avinguda Santa Coloma”. El parc neix, en part, “d’una demanda del consell d’infants” i tota la zona infantil que s’hi planteja inclou “elements inclusius”. Una de les ‘estrelles’ del disseny de l’espai és la inclusió d’una zona de ‘parcour’, que ha estat molt demanada pels joves i adolescents de la parròquia.

“Ens agradaria molt poder-lo inaugurar a l’estiu, encara que sigui a final de juliol i que tothom en pugui gaudir durant l’estiu”, ha dit Marsol, que ha explicat que el cost final dependrà de les ofertes que es rebin però que ha recordat que tant els arbres, com els bancs o els elements infantils més el quitrà i el quitrà gravat que hi ha projectat són cars. El parc es construeix en un terreny llogat però que en estar afectat pel parc fluvial igual com el parc de la Serradora, tard o d’hora esdevindrà una parcel·la de titularitat pública.

Comentaris (5)

Trending