Andorra la Vella tindrà una quarta carrossa reial

El comú inverteix 27.000 euros en un nou vehicle per poder ampliar la comitiva dels Mags d’Orient pensant en equiparar-se amb Escaldes per si es torna a fer la cavalcada conjunta

Una imatge de la cavalcada d'Andorra la Vella.
Una imatge de la cavalcada d'Andorra la Vella. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

El comú d’Andorra la Vella adquirirà un vehicle per destinar-lo a carrossa reial. Serà el quart vehicle d’aquestes característiques de què disposarà la capital. Ara, com a tals carrosses, només té les tres que traslladen els Mags d’Orient. I es vol ampliar la dotació per donar més presència a la cavalcada, tant si la parròquia la fa en solitari com si es repeteix l’experiència tradicional de coalitzar-se amb Escaldes.

El vehicle, una vegada ja transformat en carrossa, costarà 27.000 euros, i l’abonarà el comú a través d’una transferència aprovada en la darrera sessió de consell. Tal i com van explicar els cònsols, Conxita Marsol i David Astrié, i també el conseller responsable de l’àrea de cultura, Miquel Canturri, es vol dotar d’una major presència la cavalcada. I si s’acaba tornant a la fórmula de fer l’acte conjuntament amb Escaldes, mirar d’anar-se igualant al seguici escaldenc, que disposa de moltes més carrosses que no pas Andorra la Vella.

Per ara, encara no s’ha parlat de tornar a unir els dos seguicis. És aviat encara, van explicar els responsables mandataris. Marsol va deixar clar que la darrera festivitat de Reis, si no hi va haver cavalcada conjunta va ser per una decisió d’Escaldes. L’edició del 2021 va estar marcada per l’elevat impacte que encara tenia la Covid.

Comentaris (6)

Trending