Andorra la Vella incrementa un 7,5% el volum d’ajuts per a entitats esportives

La partida per al curs 2022-2023 serà de 435.375 euros i es podran demanar les subvencions entre el 9 i el 29 de setembre

Nens jugant a futbol sala a Andorra la Vella.
Nens jugant a futbol sala a Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa una nova convocatòria de subvencions per a la temporada 2022-2023, per donar suport a les entitats que realitzen activitats esportives a la capital. Aquest any, de fet, s’ha incrementat un 7,5% el volum d’ajuts que s’atorgaran, sent la partida de 435.375 euros. És de lliure concurrència, i les subvencions es podran sol·licitar entre aquest divendres, 9 de setembre, i el dijous, dia 29.

En total, 18 escoles d’iniciació esportiva formen durant el curs més de 1.300 infants setmanalment i de 500 adults. A més, la convocatòria inclou esdeveniments per al foment de l’esport, i el curs passat es van atorgar subvencions a 12 activitats d’aquest tipus. Poden sol·licitar els ajuts els clubs esportius, les seccions d’acció esportiva i agrupacions esportives sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d’Associacions d’Andorra la Vella i que duguin a terme a la parròquia l’activitat per a la qual es demana la subvenció. Per facilitar la concurrència, el Comú d’Andorra la Vella presentarà en una reunió informativa les bases de la nova convocatòria el proper dilluns 12 de setembre a les 20 hores al Centre de Congressos

La convocatòria de subvencions per al curs 2022-23 s’adreça a activitats que es fan en horari extraescolar i/o durant els períodes de vacances. Enguany s’ofereixen quatre programes diferents. El primer, la promoció de l’esport en edat escolar i esport jove, regula les activitats per a infants de 6 a 16 anys i joves entre 17 i 30 anys residents a la capital. El segon programa és de promoció de l’activitat física i l’esport en sectors socials amb característiques especials, i els destinataris són la gent gran, els discapacitats físics, els discapacitats psíquics, els discapacitats sensorials, els malalts mentals i els col·lectius de risc social.

El tercer programa és per a l’organització d’activitats esportives puntuals o temporals, que s’adrecen a tots els sectors de la població i poden ser de durada puntual o de més llarg termini. Per últim, el darrer és per a la formació de tècnics i directius esportius, pensades per a esportistes, entrenadors, monitors, àrbitres, delegats o membres de les juntes directives de les entitats.

Des de l’any passat, les subvencions destinades a les activitats esportives en períodes de vacances escolars per a infants de 4 a 12 anys queden fora d’aquesta convocatòria i es regulen a través de convenis específics. Es preveu destinar-hi un pressupost similar al d’enguany, és a dir, 43.500 euros. Això vol dir que el Comú té previst destinar en total prop de 480.000 euros en concepte de subvencions per a activitats esportives. En paral·lel, enguany es torna a contemplar una exoneració per als esportistes d’alt rendiment majors de 16 anys, que podran gaudir d'instal·lacions comunals gratuïtes.

 

Comentaris

Trending