Andorra la Vella amplia les places a les activitats d'estiu

Dona resposta a la petició de les famílies i hi haurà grups de 10 o 15 infants segons les edats

Els consellers del comú, Meritxell Pujol i Alain Cabanes han presentat 'Viu l'Estiu'.
Els consellers del comú, Meritxell Pujol i Alain Cabanes han presentat 'Viu l'Estiu'. Comú d'Andorra la Vella

Les inscripcions per a les activitats esportives i de lleure que organitza el comú d’Andorra la Vella per a infants de 3 a 14 anys en el marc del programa Viu l’estiu 2020 s’han obert aquest dilluns. Enguany les activitats es duran a terme del 29 de juny al 7 de setembre (en torns per setmanes).

L’oferta per a l’estiu s’ha readaptat seguint de manera molt acurada les indicacions de les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Tal com ha exposat la consellera de Social, Meritxell Pujol, s’ha treballat per garantir que tot es faci amb seguretat i aplicant els protocols establerts pel ministeri de Salut.

L’objectiu del comú és oferir un ventall ampli, “tant per promoure l’activitat esportiva i de lleure, com tenint en compte les necessitats de les famílies”, ha manifestat. Per organitzar la programació i aplicar les mesures sanitàries, enguany l’oferta s’ha distribuït en dues franges d’edat. Per als infants de 3 a 7 anys hi haurà activitats de lleure als casals d’infants El Llamp i de Santa Coloma; i per als nois i noies de 8 a 14 anys es faran els Esports d’estiu en diferents instal·lacions esportives de la parròquia.

Per als adolescents, tornen els 'Dijous alternatius', amb diferents esports d’aventura i altres disciplines més alternatives; i la campanya de vòlei platja, amb tornejos al juliol i l’agost. A l’agost, a més, tornen els campus esportius que organitzen els clubs amb propostes diverses per a infants de 4 a 17 anys.

Els infants treballaran per grups de convivència i que funcionaran de manera independent, seguint les ràtios que estableix el Govern (1 monitor i 10 infants per grup per a la franja de 3 a 5 anys; i 1 monitor i 15 infants per grup per a la franja de 6 anys en endavant). Aquest any, a més, com a mesura per garantir el distanciament entre els grups, al matí hi haurà dos punts de recollida (a l’Escola Ciutat de Valls i al Col·legi Janer), a diferència del que es feia en anys anteriors amb la recollida conjunta a la plaça del Poble.

També hi haurà àrees separades per dinar. D’altra banda, tal com ha exposat el conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, a final del mes passat el Comú va impulsar una enquesta per conèixer les necessitats de les famílies i per organitzar les activitats de l’estiu atenent a la demanda. Amb vista els resultats, s’espera que el volum d’inscrits sigui similar a la de l’any passat, amb un centenar d’infants per setmana. “La nostra voluntat és donar resposta a la demanda que ens arribi”, ha ressaltat.

El volum de places s’ha incrementat en 400 respecte edicions anteriors

De fet, el volum de places s’ha incrementat en 400 respecte edicions anteriors: durant el juliol i l’agost se’n preveuen
oferir 2.500. Els usuaris podran gaudir del Viu l’estiu o bé en torn de matí (de 9 a 15 h) o bé durant tot el dia (fins a les 17.30 h). Hi ha, a més, opció de servei de guarda a partir de les 7.45 i fins a les 20 hores. La tarifa setmanal serà de 58,60 euros (torn de matí) i de 66,26 euros (tot el dia). El servei de menjador està inclòs en tots els casos, mentre que el preu del servei de guarda opcional és de 4 euros a la setmana. Les tarifes no s’han incrementat respecte l’any passat i en cas que alguna família ho requereixi, des del departament de Social disposa d’un programa d’ajudes.

Signatura d'un acord a Escaldes-Engordany

El comú d'Escaldes-Engordany i BancSabadell d'Andorra han firmat aquest dilluns l’acord de patrocini de les activitats d’estiu. El programa d'aquest any uneix esports i cultura. El conveni ha estat signat pel cònsol menor escaldenc, Joaquím Dolsa i perGerard Fonolleda, director de Banca Personal de l'entitat bancària.

Estiu Jove a la Massana

El centre jove del comú de la Massana, el Punt 400, organitza de nou l’Estiu Jove. Es tracta d’una oferta pluridisciplinar, en que hi haurà des d’unes mini-colònies a diferents activitats d’aventura. “La filosofia és que els joves es diverteixin i provin noves disciplines” explica el conseller de Joventut, Educació i Esports, Kevin Poulet, afegint que “intentarem aprofitar al màxim el nostre fantàstic entorn natural però sempre adaptant-nos als gustos i necessitats dels joves. En total seran nou setmanes d’activitats, del 6 de juliol al 4 de setembre, adreçades a joves de 12 a 17 anys. L’horari serà de 9 a 9.30 h, amb servei de menjador de 14 a 15 h. El preu és de 50 euros per setmana, als quals se n’hi ha d’afegir 28, en cas de quedar-se a dinar. Les inscripcions s’obriran el pròxim dia 22.

Inscripcions a Encamp

El comú d’Encamp ha obert les inscripcions per a les activitats d’aquest estiu que s’adapten al context actual i preveuen totes les mesures sanitàries que es recomanen per activitats de lleure. Xavier Fernández, conseller de Joventut i Esport ha explicat que “s’han dissenyat moltes activitats, tallers, jocs, excursions en relació al medi ambient, la petjada ecològica i tot el que podem fer per construir un món millor, lema d’enguany de les activitats d’estiu d’Encamp i el Pas de la Casa”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending