Andorra la Vella adjudica l’ampliació del carrer Doctor Vilanova per 2,4 milions d’euros

Les obres començaran al mes de setembre i la calçada passarà a tenir tres carrils, dos de pujada i un de baixada, a més d’ampliar considerablement les voravies

El carrer Doctor Vilanova on es faran les obres.
El carrer Doctor Vilanova on es faran les obres.

El projecte d’ampliació del carrer Doctor Vilanova serà una realitat a principis del 2024. Durant la sessió de consell de comú s’ha aprovat l’adjudicació per 2,4 milions d’euros de les obres que es començaran a partir del mes de setembre, tal com es tenia previst. Així mateix, les obres permetran que aquest accés a la parròquia passi a tenir tres carrils, dos de pujada i un de baixada, i una ampliació de les voravies.

El comú, a més d’adjudicar les obres per a l’empresa UNITAS ha aprovat una ordinació de despesa plurianual per poder dur a terme aquesta adjudicació. Al concurs, segons ha assenyalat el cònsol major, David Astrié, s’hi van presentar fins a sis empreses per dur a terme aquests treballs que ha assenyalat “simplificarà el flux de vehicles”. Tal com s’havia previst, el projecte afectarà la part baixa del carrer Doctor Vilanova, Prat de la Creu i Prada Casadet. El moment de començar-lo, al setembre, s’ha decidit per tenir lliure l’aparcament de la carpa del Cirque du Soleil i tenir menys afluència turística.

El carrer Doctor Vilanova.

Relacionat

La reforma de la part baixa del carrer Doctor Vilanova s’allargarà durant vuit mesos

Com ja s’havia explicat amb anterioritat, les obres consistiran a fer un tercer carril de pujada des de la rotonda de Prada Casadet fins a Prat de la Creu. A més, es farà una voravia ampliada, que serà de tres metres de pujada a la part esquerra i de quatre a la part dreta. L’objectiu, a més de millorar el que es considera “l’entrada natural” de la parròquia és facilitar que les persones es puguin moure a peu i no tant en cotxe.

El conseller del Partit Socialdemòcrata (PS), Sergi González, ha proposat que es tingui en compte poder incloure un carril bici en aquestes voravies ampliades. “Demanem que es tingui en compte els ciclistes, que es pugui fer un espai per ells com s’ha fet a Santa Coloma”, ha explicat González, “si volem ser una ciutat i anar deixant els vehicles, facilitem-ho i posem-ho fàcil, perquè és viable”. Astrié ha indicat que s’estudiarà, però que “es fa difícil cohabitar els vehicles amb un carril bici, nosaltres sempre hem sigut partidaris de què els carrils siguin a zona 30, perquè hi pot haver una convivència perfecta”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending