Andorra lliura el dossier de la candidatura de Sant Julià com a ciutat creativa de la UNESCO

La proposta porta el nom ‘Art en alçada’ i se centra en els àmbits de l’artesania i els arts populars

Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco.
Entrega del dossier de Sant Julià com a ciutat creativa de la Unesco. ALTAVEU

L’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, s’ha reunit amb la cap d’unitat de comunicació, ciutats i esdeveniments de la UNESCO, Denise Bax, per lliurar-li el dossier de la candidatura de Sant Julià de Lòria per formar part de la xarxa de ciutats creatives de l’entitat. De manera paral·lela, la Comissió nacional andorrana per a la UNESCO (CNAU) ha fet arribar al mateix organisme l’arxiu en format digital.

Sota el nom ‘Art en alçada’, la candidatura de Sant Julià se centra en els àmbits de l’artesania i les arts populars. Per aquest motiu, el comú ha treballat juntament amb els agents socioculturals i econòmics de la parròquia, amb el suport de la CNAU, en l’elaboració del dossier. Està previst que la decisió de la UNESCO es comuniqui a finals d’octubre d’enguany.

Actualment, formen part de la xarxa 246 ciutats de 80 Estats membres de la UNESCO. La xarxa de ciutats creatives es va posar en marxa el 2004 per promoure la cooperació entre els nuclis urbans que identifiquen l’art com a factor estratègic del desenvolupament sostenible.

Així doncs, mitjançant set àmbits creatius (artesania i arts populars, art digital, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música), les ciutats de la xarxa impulsen la innovació gràcies a iniciatives que tenen un impacte econòmic, social, cultural i mediambiental positiu.

Comentaris (1)

Trending