El col·lectiu que s’oposa al telefèric a Carroi exigeix una reunió urgent als comuns implicats

Andorra Ens Mou reclama informació sobre diversos aspectes del projecte i demanen si consideren que la iniciativa és compatible amb la proposta que la Unesco declari el país reserva de la biosfera

Una vista del Pic de Carroi aquest matí.
Una vista del Pic de Carroi aquest matí. Toni Solanelles

El col·lectiu Andorra Ens Mou, que aglutina diverses entitats i associacions que s’oposen a la construcció d’un giny fins al Pic del Carroi, han entregat avui sengles cartes als comuns d’Andorra la Vella i la Massana en què reclamen una reunió urgent amb les respectives cònsols per poder disposar de primera mà d’informació tècnica sobre el projecte i, alhora, dades d’abast més general sobre la qüestió.

Andorra Ens Mou ha difós a través de les xarxes socials la carta tramesa aquest matí a Conxita Marsol i Olga Molné i que també ha de ser lliurada, via telemàtica, al raonador del ciutadà, Marc Vila. En l’escrit, de quatre pàgines, es fan tot de referències als programes electorals de les forces polítiques que donen suport al Govern, referents a aspectes com la sostenibilitat o la participació ciutadana.

Entre altres aspectes, se sol·licita als comuns, que més enllà d’acceptar la trobada “oficial i urgent” es responguin a qüestions com ara si es pensa fer arribar el giny fins a Pal o si hi haurà una estació intermèdia als Cortals de Sispony que permetin crear un peu de pistes nou. També es vol saber quan s’exposarà el projecte al públic o si es pensa convocar la ciutadania, els residents a les dues parròquies, a expressar-se sobre el projecte.

Entre altres coses se sol·licita també quina reserva pressupostària hi ha (o hi havia més aviat, perquè es fa referència als exercicis 2019 i 2020) o si s’exigirà a l’hipotètica societat que es faci càrrec de l’eventual concessió del giny si se li exigirà una garantia bancària perquè en cas de fallida de l’empresa o al final de la concessió, es pugui retirar la instal·lació sense que les arques públiques hagin d’afrontar la despesa que comporti. També es demana si es considera compatible la construcció del giny amb la voluntat de convertir Andorra reserva de la biosfera declarada per la Unesco.

Comentaris (5)

Trending