Algunes de les esquerdes de l’edifici de l’avinguda Santa Coloma es tornen a obrir

Els veïns han alertat de la reaparició de fissures, a l'entrada de l'immoble mostrant, de nou, el seu temor i pensen que és degut a les obres de construcció que s'estan fent a l'antic aparcament Giberga

L'esquerda apareguda a l'entrada de l'edifici del número 28 de l'avinguda Santa Coloma
L'esquerda apareguda a l'entrada de l'edifici del número 28 de l'avinguda Santa Coloma

Els veïns de l’immoble situat en el número 28 de l’avinguda Santa Coloma estan preocupats o, millor dit, la preocupació ha continuat existint des que van tornar a les seves llars. Malgrat els treballs de consolidació dels fonaments de la façana, aquest dilluns s’han endut un bon ensurt quan han vist que algunes de les esquerdes s’han tornat a obrir, sobretot a l’entrada i en algun pis de la primera planta i l’origen podria ser les obres que s’estan fent en l’antic aparcament Giberga.

El temor que les esquerdes que hi ha a l’edifici poguessin tornar a aparèixer s’ha fet realitat. Els llogaters de l’edifici estaven espantats després de veure aquest dilluns a la tarda a l’entrada de l’edifici alguna de les fissures havia tornat a aparèixer i mitja dotzena de rajoles havien caigut. Fonts veïnals s’han posat en contacte amb l’Altaveu per alertar d’aquesta situació i, al seu parer, “les escletxes s’han obert mig mil·límetre”. No només han aparegut a la paret sinó també a terra i en un dels pisos més afectats de la primera planta també.

La preocupació és important perquè creuen que l’origen són les obres de construcció que s’estan fent a l’antic aparcament Giberga. El comú d’Andorra la Vella, en el seu moment, va decidir aturar les obres durant els treballs de consolidació dels fonaments i de reparació de les esquerdes. Una vegada comprovat que no es van produir nous moviments va autoritzar la represa dels treballs amb unes condicions. El cònsol major, David Astrié, va explicar en el seu moment que “cada vegada que s’hagin de fer treballs que comportin moviments s’ha d’avisar al comú i nosaltres farem un seguiment”. D’aquesta manera “quan es facin aquest tipus d’actuacions s’instal·larà un sismògraf a l’entrada del número 28 de l’avinguda Santa Coloma”.  En el cas que es detecti un nou moviment, diu, “s’aturarà, de nou, l’obra i es demanarà a l’empresa encarregada que utilitzi altres mitjans per evitar-lo”.

Maquinària treballant a l'antic aparcament de la Giberga

Relacionat

Temor entre els veïns per la represa de les obres a l’antic aparcament Giberga

Els veïns afectats han explicat que s’han posat en contacte amb el propietari de l’edifici per expressar-li la seva preocupació davant de l’aparició de noves esquerdes, tot i que com que se n’han adonat aquest dilluns al vespre no han pogut avisar a la corporació. Cal recordar que fa pràcticament un any que els inquilins d’aquest edifici viuen un calvari amb l’aparició dels primers moviments. El passat 16 de febrer, el comú va decidir desallotjar la tretzena de famílies que hi viuen per poder realitzar les obres de consolidació dels fonaments amb unes injeccions de resina. Tot i que al cap de dotze dies van poder tornar a les seves llars, no ho van fer massa convençuts, tenint en compte l’estat en què van trobar les seves llars, una por que es torna a fer evident.

Comentaris (1)

Trending