Activitats a la Massana per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Hi haurà un estand a la plaça de les Fontetes on s’explicaran quins recursos posa a disposició el comú dels afectats per aquesta malaltia o altres de similars

Matilde Martos, usuària del servei de reiki, que també va utilitzar una perruca durant la quimioteràpia, fent una sessió a càrrec de la voluntària Salvi Muñoz.
Matilde Martos, usuària del servei de reiki, que també va utilitzar una perruca durant la quimioteràpia, fent una sessió a càrrec de la voluntària Salvi Muñoz. ERIC LEPOIX

Aquest dimecres es commemora el Dia Mundial contra el Càncer de Mama i el comú de la Massana se suma a la celebració amb diferents activitats. Totes elles tenen com a objectiu donar a conèixer les teràpies i recursos que posa a disposició de les persones  que estan passant per un tractament oncològic. Així, la plaça de les Fontetes serà l’eix neuràlgic de la jornada.

Allà s’instal·larà un estant on membres del departament de Socials i representants d’Assandca donaran detalls sobre totes aquestes eines de suport. Hi serà entre les deu del matí i les sis de la tarda. Els visitants podran endur-se o descarregar-se un tríptic informatiu on s’explica en què consisteix el reiki i la sofrologia, dues teràpies alternatives que contribueixen a millorar el benestar físic, mental i emocional i que es poden oferir de forma gratuïta gràcies a dues voluntàries, Salvi Muñoz i Maria Àngels Farré.

A més, el comú de la Massana també ofereix un banc de perruques, al qual poden accedir de forma gratuïta les persones que han perdut el cabell a causa de la quimioteràpia. Durant la jornada, hi haurà demostracions de 10 minuts de reiki per aquelles que vulguin saber de primera mà en què consisteix aquesta pràctica. D’altra banda, es convidarà als assistents a crear un mural per commemorar aquesta jornada de lluita contra aquesta malaltia que continua creixent i de la qual és fonamental la detecció precoç.

Etiquetes

Comentaris

Trending