Activat el procés per recuperar les festes d’Encamp i el Pas de la Casa

El comú ha licitat el concurs per contractar les actuacions musicals i els espectacles infantils i juvenils que se celebraran si l’evolució de la pandèmia ho permet

Un instant de la festa del poble d'Encamp de fa uns anys.
Un instant de la festa del poble d'Encamp de fa uns anys. COMÚ D'ENCAMP

La millora de la situació epidemiològica i l’avenç en el procés de vacunació fan concebre esperances que l’estiu es pugui recuperar una relativa normalitat. I això també suposaria la celebració de les festes majors als diferents pobles del país. A l’espera de com evolucioni tot plegat, els comuns ja es preparen. És el cas d’Encamp, que ha convocat el concurs per contractar els espectacles infantils i les actuacions musicals de les celebracions que es voldrien celebrar els pròxims mesos.

Cal recordar que, abans de la pandèmia, la pandèmia tenia tres grans cites que, ara, s’intentaran recuperar. Primer, la festa del poble d’Encamp, entorn la nit de Sant Joan. Després, a finals de juny, la festa major del Pas de la Casa. I, per últim, a mitjans d’agost, la d’Encamp. A l’espera de si certs actes com ara el sempre concorregut Crash Car seran possibles, el comú ha licitat el concurs que ha de permetre contractar dues parts també essencials de les celebracions: actuacions musicals i espectacles infantils.

Ho ha fet en una licitació conjunta que, però, es divideix en tres lots. L’objectiu és cobrir activitats per a les tres celebracions. Principalment, actuacions musicals de grups nacionals o estrangers per a tots els públics d’una durada màxima de noranta minuts i espectacles dirigits a infants i adolescents d’entre tres i disset anys. En el cas del Pas, també es preveu realitzar projeccions de cinema a l’aire lliure. En tots els casos, totes aquestes activitats hauran d’adaptar-se, tant pel que fa a l’aforament com a altres mesures, a les disposicions normatives que, en aquell moment, estiguin establertes per frenar la pandèmia.

Pel que fa a les dates, la primera de les cites arribarà tot just després de la nit de Sant Joan. La Festa del Poble d’Encamp se celebraria entre el divendres 25 i el diumenge 27 de juny. Posteriorment, el cap de setmana següent (28 i 29) arribaria la Festa Major del Pas de la Casa. Ja a l’agost, entre els dies 13 i 16 tindria lloc la Festa Major d’Encamp.

Comentaris

Trending