L’abonament de zona blava no servirà per aparcar al centre de la Massana

Els abonats tindran reservats espais exclusius als afores del nucli urbà, on si es vol estacionar caldrà treure tiquet sí o sí

Una imatge de zona blava exterior de la Massana.
Una imatge de zona blava exterior de la Massana. GAVSA

Les condicions per estacionar en zona blava a la Massana canvien. L’empresa que gestiona l’aparcament a aquesta parròquia ha modificat els criteris per, suposadament, fomentar la rotació de vehicles. I els abonats de zona blava no podran aparcar al centre massanenc. Per estacionar en les places més cèntriques caldrà sí o sí pagar tiquet. Els abonats tindran reservats espais als afores del nucli central parroquial. La mesura entre en vigor l’1 d’octubre.

A partir d’aquesta data, la societat GAVSA gestiona la concessió de pàrquings coberts a la Massana i ara també, alguns de la parròquia d’Andorra la Vella, aplicarà certs canvis que permetran agilitzar la rotació de vehicles en zona blava al centre de la Massana i garantir a la vegada, més facilitat d’aparcament a tots els abonats. Una de les novetats per als usuaris abonats a zona blava (amb subscripcions mensuals, trimestrals o anuals) és que a partir d’ara, podran fer ús d’espais fixos a la parròquia.

Les zones habilitades seran la carretera CG-4, a l’avinguda del Ravell: del radar fins a la rotonda al complex esportiu de la Massana. La carretera CG-3, avinguda del Través, (sortida direcció Ordino) des de la rotonda de sortida de la Massana fins a la caseta de bombers. I la carretera CG-3, a l'avinguda de Sant Antoni,  direcció entrada a la Massana, de la benzinera fins a l’edifici de la Cabanota. En la resta de zona blava, corresponent al centre de la Massana, no hi haurà possibilitat d’aparcar amb abonaments. S’haurà de pagar tiquet.

Habilitar aquests espais permetrà als usuaris, assegura GAVSA, obtenir un espai fix i exclusiu per a ells, alliberar tota la zona central de la parròquia de la Massana, donar més serveis a les parts exteriors de la Massana, on actualment hi ha manca d’aparcaments i finalment poder aconseguir una major rotació de vehicles. Els abonaments vigents a la data d’inici d’aquesta mesura, se’ls respectaran les condicions d’aparcar en qualsevol espai de la zona blava fins que se’ls caduqui. Els nous abonaments hauran de respectar les noves mesures.

La concessionària d’aparcaments massanencs recorda i  ja es proposava fa uns mesos, que per a aquests clients que prefereixin mantenir una plaça al centre de la parròquia, podran continuar tenint-la gràcies a l’alternativa a l’aparcament del Prat del Molí. Aprofitant la tarifa especial d’aquest aparcament, es proposa un abonament mensual de 47 euros les 24 hores del dia. GAVSA considera aquesta alternativa com a avantatjosa, tant en l’àmbit tarifari com d’accés, ja que els usuaris podran accedir al centre de la Massana en pocs minuts gràcies a l’ascensor de l’aparcament de la Closeta (casa comuna) exclusiu per a socis.

LEGISLACIÓ APLICABLE EN ZONA BLAVA

L'estacionament de vehicles en els espais habilitats estarà limitat a un temps màxim de 4 hores durant les hores de servei dels controladors d'aparcaments. Finalitzat el termini màxim indicat, els vehicles estacionats hauran de ser retirats (article 7 del Reglament regulador del servei d’estacionament limitat de vehicles a la via pública, BOPA núm. 29 del 26/03/2008).

Queda prohibit l’estacionament de vehicles en els supòsits següents: en la via pública amb vehicles destinats a la venda o al lloguer, o amb finalitats fonamentalment publicitàries, sempre que es dugui a terme per empreses o representi un ús intensiu de l’espai públic. (article 15. Ordinació Hble. Comú Massana, BOPA núm. 65 del 31 d’octubre del 2018). La societat no pot garantir plaça disponible i emetrà un número limitat d’abonaments.

Comentaris (3)

Trending