L’‘abocador fantasma’ de la Sorolla d’Ordino es consolida

Lluny de retirar-se, com s’havia inicialment apuntat, les tones de runa dipositades en la unitat d’actuació on es projectava un equipament residencial, les terres s’han estès i s’hi ha plantat una malla

Comentaris

La zona en l'estat pràcticament actual.
La zona en l'estat pràcticament actual.

Si l’estiu passat va causar estupefacció el fet que a la parcel·la que hi havia projecta, a Ordino, un equipament residencial per a gent gran que finalment va quedar frenat, hi apareguessin acumulades tones i tones de terra, a mode d’abocador no previst, ara sorprèn als veïns de la parròquia que quan s’havia dit que aquella runa s’acabaria eliminant, això no ha estat així ni sembla que ho serà.

Al seu dia, i davant la manca d’abocadors de runa, va semblar que es dipositaven en aquell indret, conegut com la Sorolla i actualment, segons el pla d’urbanisme, denominat unitat UA-21, terres procedents d’excavacions, d’obres. Molts empresaris del sector de la construcció estaven al corrent de la situació i tothom sabia, soto vocce, qui abocava terres allà i de quina manera. El comú sempre va mantenir un silenci sepulcral.

La terra acumulada en la parcel·la.

Relacionat

Estupefacció a Ordino: la parcel·la de la residència fa d’abocador ‘al·legal’ de terres

Esdevenia la possibilitat que s’hagués creat, sense dir-ho, una mena de centre de transferència de runa. Perquè la idea, almenys l’estiu passat, era que en un moment donat es pogués buidar la zona. Però res d’això sembla que acabi esdevenint una realitat. Ara, quan en el mateix indret s’ha construït un punt rodó, les terres abocades s’han estès, s’han aplanat, i s’han recobert amb una malla.

Molt probablement aquesta malla servirà com a base per a reforestar la zona, per plantar-hi vegetació i integrar definitivament les terres abocades a l’espai on se suposa que només hi havien de ser de forma temporal.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending