Estupefacció a Ordino: la parcel·la de la residència fa d’abocador ‘al·legal’ de terres

Una part de la zona coneguda com la Sorolla, que forma part de la unitat d’actuació UA-21 on el comú projecta el controvertit geriàtric, està ocupat des de fa uns dies per diverses tones de runa extreta d’excavacions

La terra acumulada en la parcel·la.
La terra acumulada en la parcel·la.

Si la voluntat del comú d’Ordino -entès almenys com una part de la majoria encapçalada especialment pel cònsol Josep Àngel Mortés- d’impulsar una residència en un terreny públic està generant incredulitat a la parròquia, també estupefacció causa el fet que la parcel·la sobre la qual es vol bastir un concurs públic per concessionar-la acull ara metres i metres cúbics de terres extretes de diverses excavacions.

En fi, que a falta d’abocador de runes legalment establert i reconegut, a la zona de la Sorolla, que és com es denomina l’indret malgrat que ara ja és més conegut com la unitat UA-21, pel nom (la clau) que figura en el pla d’urbanisme, s’hi ha estat fet els darrers temps una acumulació de terra més que notable. De fet, una vegada que ha transcendit la intenció del comú de voler impulsar en aquella zona un geriàtric, la presència de les tones i tones de runa ha pres més força.

Les fonts consultades properes a alguns constructors en saben plenament de la seva existència. Una altra cosa és qui hi aboca i en quines condicions. Fonts comunals han afirmat que hores d’ara és un “tema tabú” del qual no se’n donen explicacions. Els responsables tècnics del departament d’obres seguirien instruccions i “res a comentar”. Ara ve, sembla que en aquell punt ja s’hi ha acumulat terra procedent d’excavacions fins i tot de fora de la parròquia. Amb la qual cosa, i encara que ‘al·legal’ o ‘fantasma’ seria un abocador en tota regla. O gairebé.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending