10 establiments participaran en la primera edició del FesTapa a Encamp

L’activitat tindrà lloc dilluns i serà una de les que posi fi a una Festa del Poble que s’inicia aquest divendres amb la revetlla i el plat fort del concert dels Stay Homas

El cartell del FesTapa.
El cartell del FesTapa.

La Festa del Poble d’Encamp tindrà la seva gran novetat en la celebració del FesTapa, que combina música i gastronomia. En total, s’han inscrit deu establiments de la parròquia. L’activitat tindrà lloc dilluns, darrer dels quatre dies de celebració que s’enceten aquesta nit amb la revetlla de Sant Joan i el plat fort del concert dels Stay Homas a l’aparcament de Sant Miquel.

El FesTapa tindrà, doncs, deu establiments en la seva primera edició. Des del comú s’ha explicat que consistirà en una tarda de música en directe amb un espai gastronòmic, on els deu locals participants prepararan una tapa, per un valor simbòlic de dos euros, que tothom podrà comprar, havent canviat prèviament els euros per ‘tokens’. Tindrà lloc a l’aparcament de Sant Miquel. La idea és que tothom pugui degustar les deu tapes proposades.

Aquestes són força heterogènies. Segons han avançat els cuiners participants hi haurà amb ingredients tan dispars com el bacallà, el pollastre o l’ànec, combinats amb bolets i salses de tòfona o romaní. La gran majoria són salades, però també un establiment s’ha atrevit amb una de dolça amb xocolata. Els establiments competiran entre ells per obtenir el premi a la millor tapa, atorgat per participants a través de les votacions populars. També hi haurà un guardó al plat més creatiu i al més venut.

La FesTAPA serà un dels darrers actes de la Festa del Poble que comença aquesta tarda amb el repic de campanes tradicional i la revetlla de Sant Joan, amb el concert d’Stay Homas com a protagonista a l’aparcament de Sant Miquel.

Etiquetes

Comentaris

Trending