Parramon i Guirao són la ‘via andorrana’ de la societat productora de cànnabis GrowBoxCo

L’advocat i l’emprenedor audiovisual juntament amb l’empresari gironí Rafel Balló ja han fet arribar al Govern la sol·licitud per constituir al Principat la filial de la firma d’origen estatunidenc 

-
-
L’advocat Josep Parramon i l’emprenedor i productor audiovisual Josep Guirao són els dos ‘contactes’ andorrana que juntament amb l’empresari gironí Rafel Balló haurien ja entrat la documentació necessària al Govern per constituir una societat que té com a objectiu el cultiu de cànnabis. Com que aquesta activitat no és legal encara al Principat, l’objecte social de la companyia que es pretén registrar no contempla obertament l’esmentat concepte, la referida activitat. La societat que es pretén constituir és GrowBoxCo Pharma Ventures.

Com ja va explicar l’Altaveu, l’esmentada firma és la filial d’una societat registrada fa pocs mesos a Madrid i que té com a administrador únic l’inversor Iago Vázquez, que també forma part del projecte que es voldria tirar endavant al Principat. Al seu torn, GrowBoxCo a Espanya és germana d’una societat del mateix nom establerta al Regne Unit que és descendent alhora d’una altra firma originària dels Estats Units. Com a mínim Balló, Vázquez i Guirao també apareixen en la societat britànica d’un grup que es dedica a conrear plantes diverses a l’interior de contenidors especialment preparats per a això. El cànnabis, és clar, és un dels cultius més atractius des del punt de vista de rendiment econòmic. 

La nova societat, que té com a referent andorrà dos homes que no passen pas desapercebuts en diferents àmbits, no només hauria entrat la demanda de constitució i reserva de denominació i rètol davant l’administració central; també hauria contactat amb l’Associació de pagesos i ramaders (APRA) per tal de mantenir-hi una trobada on exposar el projecte. Fonts del col·lectiu d’empresaris agrícoles ha admès els contactes, sense aprofundir en la qüestió. Com a mínim no pas per ara.

L’SL que es pretén obrir a Andorra tindria la seu social a l’avinguda d’Enclar; els seus promotors ja haurien contactat amb l’APRA amb l’objectiu de poder exposar el projecte

La filial andorrana de GrowBoxCo estaria domiciliada a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma i pretén adoptar la forma jurídica de societat limitada. El seu objecte social és concretament “comerç en altes tecnologies de GrowBox i de SquareRootd i enginyeria de robòtica de Boston Dynamics”. Caldrà veure si aquesta definició s’adiu en algunes de les definicions de la classificació d’activitats econòmiques que té establerta l’administració.

La matriu espanyola ha fet ja aparentment molts passos per poder cultivar cànnabis a tocar de Girona, d’on són tant Vázquez com Balló i on també hi sol coincidir Guirao. De fet, hauria llogat a Fornells de la Selva un terreny de cinc hectàrees on col·locarien els contenidors on es produirien les plantes. En tractar-se d’espais tecnològicament controlats, no depenen de factors incontrolables com la meteorologia i, per tant, es pot fer un cultiu molt més intensiu i encara més rentable del que ja de per sí és el cànnabis.

Segons que va explicar al seu dia Iago Vázquez, el conreu de cànnabis només es fa amb finalitats terapèutiques atès que les societats mare de GrowBoxCo ja tenen signats contractes amb farmacèutiques a les quals li venen directament la producció. A diferència del projecte de cultiu de cànnabis terapèutic que estudia la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la firma amb base a Espanya i el Regne Unit només aposta per la producció primària. L’objectiu és poder desenvolupar al Principat el mateix que es vol fer a Girona i a d’altres punts de la geografia espanyola, com a Salamanca. Els impulsors de GrowBoxCo asseguren disposar del capital necessari per poder dur a terme qualsevol tipus d’inversió.

-

Relacionat

Projecte 281: el ‘bressol’ andorrà del cànnabis

Comentaris (14)

Trending