Noves restriccions i més vigilància preventiva a la zona de la Portalada

Les pluges hagudes les darreres hores, que han causat diferents complicacions arreu del país ara ja resoltes, i les que es preveuen els propers dies obliguen a prendre mesures al Punt de Trobada

-
-
Les pluges hagudes les darreres hores i les que es preveu que hagi els propers dies han fet decidir els responsables governamentals a incrementar el nivell de seguretat i vigilància a la zona de la Portalada. Entre altres, i a partir d’aquest dissabte, quedarà tancat al públic l’aparcament exterior davant del Punt de Trobada. El centre comercial, però, podrà funcionar amb total normalitat.

El ministeri de Justícia i Interior ha decidit reforçar preventivament la vigilància a la zona de la Portalada, a la CG1 després de consultar-ho amb els tècnics del departament d’Ordenament Territorial així com amb l'empresa externa de geòlegs que fan el seguiment de la zona. La pluja podria accelerar els moviments de purga natural a la Portalada (com l'haguda fa pocs minuts i que ha fet baixar un arbre) i, tot i que aquestes petites esllavissades no arribarien a la carretera gràcies als elements de protecció instal·lats, l’executiu ha acordat augmentar al nivell tres de vigilància la zona. 

Així, es mantindran els efectius dels Bombers i la Policia per controlar el pas dels vehicles durant les 24 hores del dia. Les accions preventives també inclouen que la part sud de l’aparcament de davant del Punt de Trobada no es pugui utilitzar a partir de demà. No obstant això, el centre comercial pot obrir amb tota normalitat utilitzant la zona d’aparcament interior. Aquestes mesures se sumen als controls rutinaris que tècnics i geòlegs fan per tal de monitorar els moviments rocosos de la muntanya. El protocol de vigilància preventiva no té cap afectació a la circulació, pel que tota mena de vehicles poden seguir utilitzant la CG1 amb normalitat. 

Les complicacions generades pel temporal d’aigua hagut des d’anit al conjunt del país s’han anat reduint i ara per ara en la xarxa viària s’hi circula amb normalitat arreu. Cert és que el cabal dels rius i rierols encara és molt important. Els bombers han hagut de fer una trentena de sortides per anar a treure aigua en zones on s’ha embassat, o col·laborar amb altres operaris o cossos dins el marc de la intervenció de Protecció Civil.

Efectes de la pluja a la Cortinada.

Relacionat

La crescuda del Valira obliga a desallotjar la zona del Prat del Senzill a Sant Julià

Comentaris

Trending