'No' contundent d'Apapma al telefèric del Carroi

L’entitat ecologista avisen que el giny podria “malmetre” encara més “el principal atractiu” d’Andorra, que és la natura i el paisatge

Mapa de la ruta que faria el futur telefèric.
Mapa de la ruta que faria el futur telefèric.

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) ha expressat de forma contundent i clara la seva oposició al projecte del telefèric del Carroi. Mitjançant un escrit a la seva pàgina web, l’entitat denuncia que el giny malmetria la natura. També entenen que, si cal buscar nous atractius turístics, aquests haurien d’estar vinculats als atractius ja existents com ara el paisatge o la cultura.

L’associació recorda en l’escrit que, ja fa anys, durant el mandat de Rosa Ferrer, “els responsables del projecte ens van convidar a conèixer la seva proposta” i “ens vam reunir en les oficines”, tot descobrint la “sorpresa” que, “malgrat tractar-se d’un projecte d’aquesta magnitud, no hi havia una solució a tots els problemes que nosaltres veiem i els anàvem exposant”. Entre ells, indiquen, el risc que suposa la inestabilitat a la tartera del Carroi. Per això, “junt amb l’absència d’estudis geològics reals del terreny, vàrem constatar que tot el projecte sols era un globus sonda per a testar la nostra possible oposició a aquesta faraònica obra”.

Ja llavors, remarquen, van deixar clar que no els agradava el projecte. I, ara, “continuem oposats a la construcció d’aquesta i de qualsevol obra que malmeti encara mes l’únic recurs natural que tenim: el nostre medi ambient, la nostra natura”. A més, denuncien “la manca d’una llei d’impacte ambiental d’estàndards europeus”

Per a Apapma, el país té interessants “atractius turístics” com ara “el paisatge, neu amb molt bones instal·lacions, excel·lent gastronomia, allotjaments de primera, cultura, monuments extraordinaris o un accés fàcil a la natura”. Aquests, al seu entendre, són els que s’haurien de potenciar en comptes de “posar en perill” amb el telefèric que, entenen, “malmetria un cop mes la nostra natura”. Per això, es pregunten si “no seria més intel·ligent pensar entre tots com potenciar aquest atractiu que ens queda sense continuar amb obres faraòniques que aporten guanys immediats a alguns hipotecant el futur de tots”.

Comentaris (1)

Trending