Ni Agricultura ni els banders han detectat cap ‘víctima’ més en relació a la intoxicació equina a Llorts

Els resultats sobre les proves toxicològiques que s’han practicat en un laboratori especialitzat de Catalunya a les mostres procedents de les eugues mortes encara trigaran dies

-
-

Ni el departament d’Agricultura ni el Cos de Banders no ha detectat cap altra víctima en relació amb la més que possible intoxicació equina, per causes que es desconeixen però s’estan investigant, que va originar la defunció d’un cavall i vuit eugues a Llorts. Per ara, la resta de l’eugassada i fins i tot equins d’altres propietats o animals salvatges no han patit cap problema. Els resultats de les proves toxicològiques practicades sobre les restes extretes dels animals morts encara trigaran unes setmanes a saber-se.

El cas, que va avançar l’Altaveu i farà dues setmanes que es va produir, és del tot anormal i alhora complexe. L’enquesta epidemiològica que els responsables d’Agricultura van dur a terme de manera rutinària no van permetre revelar cap altre indici i tot apuntaria, s’ha dit, cap a una intoxicació de la qual, ara mateix, no es tenen pistes de quin podria ser el principi actiu causant. Els resultats de les analítiques fetes en un laboratori altament especialitzat de Catalunya haurien de donar respostes concloents. 

Es van enviar, al laboratori, mostres del cavall i les sis primeres eugues mortes. Restes de teixits, de sang… Dels darrers dos animals morts també es van extreure mostres que s’han conservat congelades per si els primers resultats no fossin concloents i calgués fer noves indagacions. Segons fonts properes al departament d’Agricultura, els animals que no van mostrar símptomes, tot i consumir el mateix aliment, beure la mateixa aigua i altres circumstàncies es trobaven bé. Tot i això s’està fent un seguiment i, alhora, es va posar sobre avís els banders per si apareixien animals salvatges afectats en la zona. Ara per ara, però, no hi hauria cap indici negatiu.

 

El prat on es van localitzar els equins morts és a tocar el camí de la Ruta del Ferro, a Llorts.

Relacionat

Investiguen la mort sobtada d’un cavall i vuit eugues en una finca de Llorts

Comentaris

Trending