Neu

Multes i set dies d'aïllament als francesos que siguin enxampats anant a esquiar a l'estranger

El primer ministre, Jean Castex ha anunciat aquest dimecres que hi haurà forts controls a les fronteres dels països que tinguin les estacions obertes

El primer ministre francès, Jean Castex durant l'entrevista d'aquest dimecres.
El primer ministre francès, Jean Castex durant l'entrevista d'aquest dimecres. RMC

El primer ministre de França, Jean Castex ha anunciat aquest dimecres en una entrevista a RMC i BFMTV que els francesos que vagin a esquiar per Nadal a l'estranger seran multats, passaran un test de coronavirus i hauran de quedar set dies en aïllament. Ha avançat que hi haurà forts controls de les forces de seguretat a les fronteres.

Castex ha confirmat que els remuntadors de les estacions franceses estaran tancats almenys fins el 20 de gener. "Continuaré protegint els més ciutadans i si els altres països no tenen la mateixa prioritat és cosa seva", ha afegit.  "Els països que ens envolten són sobirans però ens agradaria que hi hagués una harmonització en les decisions a nivell de tots els Estats europeus".  En aquest sentit, algunes informacions apunten a que el govern francès està treballant amb el d'Espanya perquè tanqui les estacions o que permeti només l'accés als residents al país. Alemanya i Itàlia mantenen la mateixa posició que França però les autoritats espanyoles són més difícils de convèncer.

En una entrevista molt tensa, el primer ministre s'ha limitat a comentar que hi hauria testos massius però sense concretar res. "Potser començarem pel nord o per Normandia". Ha assegurat que tindran uns 100 milions de vacunes "però que abans cal tenir l'autorització de les agències del medicament d'Estats Units i d'Europa".

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending