Neu

Limitacions a l’obligatorietat del forfet per accedir a les estacions

La llei, ja tancada en comissió, estableix un “dret de pas” pels terrenys concessionats sempre que no estiguin sent explotats activament i també garanteix l’esquí escolar: si no hi ha acord, es mantindran les tarifes de l’any anterior actualitzades amb l’IPC

Esquiadors al sector de Soldeu de Grandvalira.
Esquiadors al sector de Soldeu de Grandvalira. Grandvalira

La llei d’estacions de muntanya ja està enllestida. La comissió d’Educació i Esports del Consell General ha deixat el text tancat i preparat per a la seva votació al ple. El projecte legislatiu, finalment, deixarà clar que el pas pels dominis esquiables es podrà fer sense pagar forfet, sempre que sigui per zones on no s’estiguin explotant activament. També s’establirà una fórmula que evitarà el bloqueig de l’esquí escolar: si no hi ha acord amb les estacions, prevaldran les tarifes de l’any anterior, incrementades per l’IPC.

El text ha estat treballat les darreres setmanes pels parlamentaris de la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, que ha analitzat les esmenes presentades pels diferents grups polítics. Com era d’esperar, les plantejades des de la majoria han prosperat. I entre elles les que establien una diferenciació entre les zones de les estacions. Per un costat, les “regulades”, aquelles on el concessionari fa activitat; per l’altra, les “no regulades”, on no hi ha una explotació dels terrenys.

Ferré, Codina i Costa, durant la roda de premsa de presentació de les esmenes.

Relacionat

Les estacions només podran exigir el forfet natura a les zones activament explotades

I aquesta serà la clau pel que fa a si es podrà o no demanar forfet. Davant la polèmica sorgida entre molts aficionats a activitats de muntanya, els grups, segons les fonts consultades, han acabat reformant el text perquè quedi clar que existeix un “dret de pas” per aquests dominis. D’aquesta forma, es defensa des de la majoria, s’aconsegueix “un equilibri entre totes les parts”.

Un altre canvi que s’ha impulsat és el que persegueix evitar que l’esquí escolar es pugui bloquejar si no hi ha acord amb els operadors per les tarifes, amb el cap posat a la polèmica viscuda el passat hivern. Així, en cas que no s’arribi a cap entesa, no es bloquejarà res. La llei establirà que, en aquest cas, es mantindran les tarifes de l’any anterior, amb l’aplicació corresponent de l’Índex de preus al consum.

Un altre canvi que s’ha impulsat, en aquest cas via disposició final, fa referència a la carretera d’Arcalís. Actualment, es considera carretera general, però, justament, un tram queda tallat cada hivern perquè afecta l’estació. La llei modificarà aquesta consideració i farà que el tram final sigui una secundària.

Pere López i Tomàs Riart durant la roda de premsa.

Relacionat

El PS demana que els comuns decideixin sobre els pàrquings de les estacions

Menys sort han tingut altres possibles canvis que s’han posat sobre la taula, com el que feia referència a la gestió dels aparcaments. Des del Partit Socialdemòcrata, s’havia proposat que fossin els comuns els que tinguessin la darrera paraula sobre l’ús que es feia d’aquestes instal·lacions. La idea, però, no ha prosperat. Des de la majoria s’entén que és més lògics que sigui la concessionària qui prengui les decisions.

Comentaris

Trending