Neu

Les estacions donaran feina aquest hivern a 2.500 persones, 2.000 de les quals temporers

El sector alerta que la contractació ja està “tancada” tot i que encara “rebem currículums” i assegura que la “immensa majoria” de treballadors tenen lloc on viure, 1.100 dels quals amb espais facilitats pels mateixos dominis

Els monitors són un dels llocs de treball més habitual dels temporers.
Els monitors són un dels llocs de treball més habitual dels temporers. GRANDVALIRA

Les estacions d’esquí donaran feina aquest hivern a uns 2.500 treballadors. D’aquests, uns 2.000 seran temporers vinguts de fora. El director general de Grandavalira Resorts, Juan Ramon Moreno, ha volgut destacar que la immensa majoria d’ells ja tenen tancat l’allotjament, en molts casos proporcionat directament des dels dominis. També ha avisat que “encara reben currículums” però que “les plantilles estan tancades”.

A manca de pocs dies per l’inici de temporada, les tres estacions del país han completat tot el procés de contractació. I ho han fet amb un nombre elevat de treballadors. Fins a 2.500 s’han agafat expressament per a la campanya. D’aquests, segons ha apuntat moreno, quatre de cada cinc s’han acollit a la quota de temporers. És a dir, uns 2.000.

En aquest sector, els empleats han aconseguit resoldre un dels grans problemes del col·lectiu: trobar un lloc on viure. Això sí, en part gràcies al “gran esforç” fet des dels mateixos dominis. Així, uns 1.100 treballadors s’allotjaran a apartaments o hotels proporcionats per les estacions. La resta, apunta Moreno, ho ha pogut solucionar pel seu compte. “La immensa majoria ja ho té”, ha afirmat.

Tot i això, el director general de Grandvalira Resorts no amaga la preocupació per un altre fet. Malgrat que “les plantilles ja estan tancades”, encara “rebem molts currículums”. És a dir, s’evidencia que hi ha un nombre elevat de persones que es troben al país buscant feina, just quan els sectors més importants ja no n’ofereixen. Això se suma, també, a la dificultat per aconseguir pis. “Crec que tots hem de posar esforços per trobar solucions a aquests problemes”, ha demanat Moreno.

En el cas de les estacions, aquestes han vingut a través d’apartaments o hotels dels mateixos dominis esquiables però també amb acords assolits amb altres allotjaments. També ha remarcat que bona part de la plantilla contractada aquest any ja són coneguts per les empreses de temporades anteriors. “Gran part dels treballadors estan fidelitzats i nosaltres volem continuar amb ells”, ha manifestat.

Comentaris (10)

Trending