Neu

​Ensisa activarà dissabte els telecabines de Canillo, Soldeu i el Tarter perquè s’hi pugui esquiar

Si no hi ha canvis de darrera hora, la societat canillenca serà la primera de posar-se en marxa en el marc de l’obertura progressiva que es pretén fer de les estacions al país

Les instal·lacions del Tarter, a primera hora d'aquesta tarda.
Les instal·lacions del Tarter, a primera hora d'aquesta tarda. Grandvalira

Dissabte es podrà esquiar al país. Almenys aquesta és la previsió dels responsables d’Ensisa. Tot i que encara hi ha molts dubtes sobre les condicions en les quals podrien venir al país els aficionats a la neu des de França -dels catalans, per ara, es té clar que no ho poden fer-, la societat que gestiona les pistes de Soldeu, el Tarter i Canillo té previst activar-se el dia 2. La comunicació pública oficial no s’ha fet, però sí s’han activat treballadors.

Els detalls s’estan ultimant, però els responsables del domini canillenc tenen coll avall que dissabte es posen en marxa. De forma limitada, sí, però amb la idea que, ni que sigui només amb esquiadors residents, es vol obrir. Segons les fonts consultades, s'activaran els telecabines de Soldeu, del Tarter i de Canillo perquè es pugui esquiar als tres sectors. Però no hi haurà cap altre giny en funcionament. O almenys així ho han assegurat fonts coneixedores de la situació a Ensisa.

La decisió estaria presa però falta fer-la oficial. De fet, el cònsol canillenc i president d'Ensisa i Ski Andorra, Francesc Camp, ha reconegut aquesta tarda, després de la sessió de consell comunal, que la voluntat era obrir dissabte però que s'estava esperant la resposta de les autoritats franceses. En certa forma, l’anunci no s’ha fet encara per veure què és el que acaba fent l’altra pota de Grandvalira: Saetde.

Jover i Gallardo durant la roda de premsa.

Relacionat

Sense notícies de França sobre les restriccions als esquiadors

El seu conseller delegat, Joan Viladomat, és dels més reticents a posar-se en marxa. Més encara si no hi ha resposta per part de França a la petició que no s’apliqui als esquiadors gals les mesures que sí han hagut d’acceptar aquells que han anat a les pistes de Catalunya o Suïssa. És a dir, haver de presentar una PCR negativa en el retorn o fer una quarantena de set dies.

Fa dies que s'esperen comunicacions oficials i aquestes no arriben. D'aquest dijous sí que sembla que no en passarà una comunicació oficial que hauria de justificar, aparentment, la posada en marxa de Saetde com a part de l'obertura parcial i progressiva de les estacions d'esquí d'Andorra. Es deixarà constància que s'està permanentment pendent de l'evolució epidemiològica i de les restriccions de moilitat per activar més o menys pistes.

Comentaris (5)

Trending