Neu

Els controls aleatoris del passaport sanitari no espanten els esquiadors a les estacions

Tot i que els amants de la neu consideren que és una molèstia, també entenen que és un mal menor a pagar per poder baixant per les pistes malgrat la pandèmia

Un control aleatori a Pal.
Un control aleatori a Pal. CECILIA BELLOMO / VALLNORD PAL-ARINSAL

Les estacions d’esquí estan reben un bon nombre de clients aquest dissabte. Esperen que sigui l’avantsala d’un excel·lent pont. Tant des de Vallnord com des de Grandvalira, malgrat que no hi hagi un balanç formal oficial, s’ha confirmat que hi ha satisfacció amb la resposta que està tenint l’arrencada de la temporada. Els controls aleatoris anunciats per assegurar que els esquiadors tenen el passaport sanitari en regla no hauria estat un gran contratemps. Aquest dissabte tampoc no hi ha hagut aglomeracions fora de lloc.

Els dos dominis d’esquí alpí del país esperen gaudir d’una Puríssima bona o molt bona. Res a veure, és clar, amb la tristesa de l’any passat, i tot esperant que s’acosti tant com pugui ser a la del 2019. Les previsions meteorològiques -que donen neu per a tota la jornada de diumenge almenys- i les restriccions derivades de les mesures per contenir la pandèmia podrien ser frens que, per ara, no s’estan donant. Com a mínim, no de forma notòria.

Cert és, han assegurat algunes de les fonts consultades, que hi ha clients que es queixen dels controls. Més que res per haver d’aturar la seva activitat i haver de buscar el mòbil on la majoria porten les aplicacions escaients per resguardar els QR que contenen les dades que no pas per altra cosa. Perquè la immensa majoria dels esquiadors ostenten el passi. Ara bé, equipat com es va a les pistes, és una mica emprenyador haver-se d’aturar i remenar per bosses o butxaques.

263945123 10226425977105730 4069901536759917516 n
Cua per comprar el forfet al Pas de la Casa.

Els llocs on el control es fixe i total són els establiments tancats tipus restaurants. En aquests indrets sí que s’han vist algunes aglomeracions. Però res comparat amb el que es preveu que hi pugui haver, si es compleixen les previsions, els propers dies. Aquesta tarda de dissabte, després d’un matí molt tranquil, s’està notant una mica més d’afluència d’entrada al país pel cantó hispano-andorrà.

Comentaris (10)

Trending