Neu

L'Associació de Pisters neix amb l'objectiu de professionalitzar la seva feina

Lara Fernández és la presidenta d'una entitat que agrupa treballadors de totes les estacions

Comentaris

Dos pisters socorristes en plena feina.
Dos pisters socorristes en plena feina. ARXIU

L'Associació de pisters socorristes d'Andorra s'ha presentat aquest dijous amb l'objectiu de professionalitzar la seva feina. La presidenta, Lara Fernández ha dit que la Classificació Nacional d'Ocupacions (CNO) els posa com un ofici que no necessita formació i que ells ho estan de manera constant. Des de l'entitat opinen que la pandèmia ha deixat en evidència moltes mancances.

La junta directiva inclou pisters de totes les estacions per estar al costat dels treballadors. Volen que Govern faci una llei que els reconegui. La creació de l'associació tanca un llarg procés. Fernández ha explicat que "ha anat augmentant el treball, els accidents i els riscos i moltes de les coses que fem no estem reconegudes a nivell administratiu".

La presidenta ha afirmat que "és un somni fet realitat", i ha indicat que s'ha fet una presentació amb Ski Andorra i les estacions. "Hem explicat que volem fer un treball conjunt amb Govern ja que això repercuteix amb el bon funcionament dels camps de neu. Hi ha haver una bona entesa". El camí cap a la professionalització ha passat per una primera reunió amb el secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé. S'ha de fer un canvi legislatiu que ha de ser aprovat pel Consell General.

La quota per soci serà de 20 euros i servirà per poder recuperar la inversió que s'ha fet per crear l'associació. Per formar-hi part cal tenir algun vincle amb l'ofici, que s'estigui formant o que ja estigui treballant. S'ha elaborat una fitxa d'inscripció. Hi ha projectes que impulsa gent que vol col·laborar amb l'associació, fent formacions amb el SAAS.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending