Neu

Les altes temperatures i la humitat estan deteriorant la neu a marxes forçades

La previsió meteorològica no indica nevades a curt termini en un període de l'any amb alta afluència d'esquiadors a les pistes

Grandvalira, al sector de El Tarter
Grandvalira, al sector de El Tarter Grandvalira

Les altes temperatures i la humitat estan deteriorant el mantell nival, el conjunt de capes de neu, que provenen d’una o de diferents nevades, acumulades sobre el sòl durant l’hivern. La previsió no indica un canvi en els propers dies, cosa que preocupa els responsables dels dominis esquiables que tenen en aquestes festes de Nadal, una alta afluència d'esquiadors.

Els registres dels diferents observatoris no enganyen. Per això és absolutament anormal comprovar que a finals del mes de desembre la temperatura a les vuit del matí al port d'Envalira, a 2.510 metres sigui de +4,2 graus amb un vent de sudoest de 90 km/h. A més a més, a partir d'ara els dies s'allarguen amb més insolació. Pel moment, les estacions tenen gruixos màxims de 40 centímetres que poden anar baixant. Les temperatures continuaran altes per l'època i tot sembla indicar que continuarem així fins almenys Cap d'Any. Aquest diumenge, a primera hora del matí,la temperatura a Grandvalira era de 3 graus de mínima i 8 de màxima.

El dia de Nadal, estarà sota el domini del sol i amb temperatures suaus al migdia tot i les inversions tèrmiques del matí que han provocat registres de 2 graus a la Borda Vidal o de 3 al Roc de Sant Pere. El vent serà feble de component sud-oest. En altitud serà fort amb ràfegues de fins a 70 km/h. Les temperatures màximes seran de 13ºC a Andorra la Vella, 13ºC a 1500 metres i 5ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 3200 metres al migdia i 2900 metres a la nit.

Fkzmsq WAAA2o3v
 

 

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending