Naturlandia es queda sense rumb; Sant Julià gira cap al riu

Comentaris

Naturlandia es queda sense rumb; Sant Julià gira cap al riu
Naturlandia es queda sense rumb; Sant Julià gira cap al riu

Naturlandia avança, si avança, com un ànec amb el cap escapçat. Cap aquí, cap allà. Potser millor sense rumb. L’aposta de l’actual comú és l’aigua. L’aigua del Valira. I en funció del nou projecte del ràfting s’acabarà definint la destinació, el camí final, de l’ecoparc de la Rabassa. Però el desànim es comença a implantar al parc lauredià. L’arribada del nou director d’operacions, Manuel Robles Amaro, tampoc no ha suposat cap canvi. 

Ni substancial, ni notable, ni res. De fet, aparentment, Robles té un perfil pràcticament idèntic al d’Enric Ordóñez: comercial i màrqueting. Ordóñez i el cònsol major, Josep Miquel Vila, tallen el bacallà a la Rabassa. Així ho asseguren les fonts consultades. I Vila ara està per posar ordre, més si cal, a les finances a partir del control estricte de cada euro que s’inverteixi i en fer del Valira al seu pas per Sant Julià una mena de ‘camp de regates’ . Com si fos la joguina consolar.

La corporació laurediana ha adjudicat aquest dimecres en una sessió extraordinària del consell de comú les obres necessàries per a l’adequació del riu per fer-hi ràfting a l’empresa Unitas per 178.000 euros. S’ha fet per la via d’urgència i el cònsol ho argumentat justificant que cal actuar amb celeritat perquè quan el cabal del riu pugi, ja no es podrà treballar adequadament. A més, els mesos bons per dur-hi a terme l’activitat seran ben aviat. I si el riu no està a punt es perdrà la primera ‘temporada alta’. 

L’oposició, justament, ha criticat, per boca del conseller d’Unió Laurediana (UL) Joan Albert Farré, aquesta rapidesa en voler fer les coses. Entre altres coses perquè encara no s’ha esperat a que estiguin llestos sengles informes que han de fer els departament de Medi Ambient i d’Ordenament Territorial del Govern. El portaveu governamental, Jordi Cinca, ha assegurat també avui que aquests treballs estaran acabats molt aviat.

I mentre s’espera l’adequació de la zona i l’adjudicació de l’activitat -¿hi ha algú que dubta que pugui ser una empresa diferent a RocRoi que ja va ser l’autora de l’estudi de la iniciativa, és una de les firmes que més coneix el sector i, a més, està participada per l’empresari andorrà Joan Viladomat?- Naturlandia s’aboca al fracàs. Al sense sentit. Ja hi ha hagut alguns empleats, no pas ara, ja fa algunes setmanes, que van abandonar el projecte. Altres busquen sortides professionals. Ningú no acaba de veure el rumb que es vol donar. Hi ha qui pensa que es pretén deixar morir l’ecoparc per poder-lo col·locar per una quantitat simbòlica a alguna firma que el vulgui reflotar.

I amb aquestes s’espera l’aportació de Manuel Robles. Va arribar a Naturlandia després d’un procés de selecció capitanejat per KPMG, la mateixa firma a la qual el comú li acaba d’adjudicar nous treballs d’assessoria financera. Més de 10.000 euros per uns treballs que s’han de fer en un mes. Robles, s’ha dit, té un perfil molt comercial. De fet, l’home, que s’ha establert a Aixirivall, es defineix com un especialista en màrqueting tradicional i en línia, telecomunicacions i comerç internacional. 

Robles Amaro va fer administració d’empreses a la UOC i ha estat des de venedor d’assegurances a ocupar càrrecs diferents per a Jazztel o ONO, dues operadores de telefonia. Abans d’aterrar al Principat treballava a la firma TPH Marketing, encarregada de dissenyar campanyes de màrqueting exclusives per a primeres firmes de tot tipus. Per ara, ningú no sap massa ben bé què fa el director operatiu. De fet, tampoc no se sap si disposa de les eines necessàries. I, encara més prioritàriament, ningú no sap cap a on va Naturlandia. Segurament s’aigualirà. Perquè ara Sant Julià es gira cap al riu. El Valira del ràfting.

Comentaris

Trending