Moviments perquè la reforma dels estatuts de la comissió de la Unesco s'aprovi el març

La ministra d'Exteriors, María Ubach, torna de Cuba i es fixarà la data de l'assemblea general

Cristina Rodríguez durant un acte de la Unesco.
Cristina Rodríguez durant un acte de la Unesco.
Després de l'enrenou que s'ha organitzat al voltant de la dimissió de la presidenta de la Comissió Nacional per a la Unesco (CNAU), Cristina Rodríguez, la intenció del ministeri d'Exteriors, que és el de tutela, és aprovar la reforma dels estatuts. Segons els actuals, el càrrec de president no és remunerat i a Rodríguez se li havia assignat un sou mensual.

La decisió sobre la data de l'assemblea es pot saber a les pròximes hores quan la ministra d'Exteriors, Maria Ubach torni del seu viatge a Cuba. Pel moment, se sap que la reforma dels estatuts anirà a càrrec de tècnics del ministeri i que han d'incloure aspectes importants i alguns poc rellevants com ara el canvi d'adreça de la CNAU que es va traslladar fa un temps del carrer Fiter i Rossell d'Escaldes-Engordany al del Prat de la Creu d'Andorra la Vella. Hi ha la voluntat que no es deixi passar massa temps i poder resoldre el tema quan abans millor. En aquest sentit i des de diversos àmbits com ara la pròpia CNAU es proposa que l'assemblea es faci a principis del mes que ve.

Un dels temes que caldrà resoldre serà el de la presidència. En aquest cas l'assemblea general proposa un candidat i el ministeri d'Exteriors dona el seu vistiplau. L'opció de Cristina Rodríguez estava ben vista pel Govern ja que havia estat ambaixadora a París. Amb el canvi d'estatuts no es descarta fer també alguna incorporació a la CNAU.

 

 

Comentaris

Trending