MoraBanc fitxa un veterà de la banca andorrana per a la seva gestora espanyola

El grup ha presentat també oferta en la subhasta per la filial que el banc belga Degroof Petercam té al país veí

La seu de la gestora a Barcelona.
La seu de la gestora a Barcelona.

MoraBanc ha aconseguit, després de diversos intents, entrar al mercat espanyol. Ho ha fet amb l’obertura d’una agència de valors a Barcelona, que vol ser el punt d’expansió a altres places del país veí. MoraWealth tindra com a director de gestió de carteres un veterà de la banca andorrana com és Miguel Ángel Villoslada., mentre que el director general serà Carles Guimerà, fins ara al capdavant del departament de mercats de capitals de l’entitat al Principat. A banda, l’entitat també hauria entrat, segons mitjans espanyols, en la subhasta de la filial espanyola del banc belga Degroof Petercam, per la qual també postulen antes entitats andorranes.

Pel que fa a MoraWealth, el grup bancari vol reforçar-la amb noms de renom, com ara el de Villoslada, amb una àmplia carrera al sector, tant a Suïssa com a Catalunya i el Principat. A Andorra va ser analista de renda variable a BPA i després va ser responsable de vendes institucionals a la Union Bancaire Privée (UBP). Entre 2010 i 2017 va ser director de fons en la gestora barcelonina Trea Asset Management.

L’obertura de MoraWealth es va anunciar ara fa un mes i des de MoraBanc es vol que sigui la punta de llança d’una entrada al mercat espanyol que, fins ara, se’ls havia resistit, per exemple amb la compra fallida de Tressis, operació vetada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors l’any 2015. L’agència serà la quarta filial del grup i tindrà al capdavant a Carles Guimerà. La resta del consell serà conformat per Lluís Alsina, Rubén Aisa, Sara Álvarez, Lorenzo Casaus i Amparo Nieto.

El grup també està pendent d’una altra operació que podria ampliar la seva presència a Espanya. En concret, la subhasta de la filial del banc privat belga Degroof Petercam. Segons alguns mitjans del país veí, ha fet una oferta que haurà de competir amb les altres presentades, entre elles una d’Andbanck i una altra de Crèdit Andorrà, via Banco Alcalá. També s’hauria presentat a la licitació Singular Banck. La filial tindria fins a 1.300 milions d’euros en recursos entre banca privada i una gestora de fons.  

Etiquetes

Comentaris

Trending