Morabanc enterra oficialment Banca Mora i Banc Internacional

L'entitat unifica la seva activitat en una sola fitxa bancària

Comentaris

-
-
El grup MoraBanc unifica la seva activitat en una sola fitxa bancària. Fins ara, disposava de dues fitxes, Mora Banc, SAU i Mora Banc Grup, SA provinents de Banca Mora i Banc Internacional, tot i que a nivell pràctic ja fa anys es treballa amb una única marca: MoraBanc. En un comunicat, l'entitat assegura que aquesta simplificació aportarà una major agilitat al grup i respon als valors d’eficiència que actualment representa MoraBanc.

És una decisió més administrativa que pràctica però calia oficialitzar-la i donar-li difusió. Perquè MoraBanc disposava de dues fitxes bancàries quan, des fa anys i panys, només n'utilitza una. Es tracta d'un estalvi de costos i de diners i dona més agilitat amb la nova regulació com Mifid II i Basilea III, i els requeriments d'entitats com l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) i de la UIFAnd. D'aquesta manera, el tema de la fitxes porta camí de ser història.

Aquesta es remunta a l'any 1973 quan es va fer efectiva la venda de Banca Mora (fundada l'any 1952) a Banc Internacional i es va crear el grup Banc Internacional Banca Mora (BIBM). Fins l'any 1972, Banc Internacional Banc Internacional va ser una de les poques entitats bancàries (amb Banc Agrícol i Comercial, i Crèdit Andorrà) que estaven autoritzats a negociar directament amb entitats financeres espanyoles.

Curiosament, tot i que el Banc Internacional podia operar a nou  de les onze oficines del grup a Andorra, l'única que utilitzava el nom de Banc Internacional era l'oficina de l'avinguda Meritxell 32 d'Andorra la Vella, mentre que la resta utilitzaven el nom de Banca Mora. L'actual seu central de MoraBanc està ubicada també a l'avinguda Meritxell però al número 96. L'oficina del número 32 ja no és operativa perquè l'objectiu és tenir una oficina central potent amb els seus corresponents espais segons la tipologia de negoci.

 D'altra banda, l'entitat ha tancat l'exercici 2018 amb un creixement del 2,3% del benefici net, que s'ha situat en 24,1 milions d'euros. L'entitat creix per segon any consecutiu i manté així la tendència positiva refermant un balanç fort amb la millora de les seves ràtios principals. Es considera en una posició de força per liderar eventuals fusions, tot i que sempre quedarà en el record aquella operació frustrada del 2007 entre Andbanc i Banc Internacional Banca Mora amb el nom d'Andbanc Mora. Havia ser el grup bancari més important del país però quatre mesos després de l'anunci, les dues entitats emetien un comunicat conjunt fent pública la decisió de no materialitzar la integració.

Comentaris

Trending